W moim jest to samo. Auto po wymianie filtrów, płynów, etc znów przerywa na ułamek sekundy podczas przyśpieszania, oraz hamowania silnikiem. Zdarza się to również jadąc ze stałą prędkością, niezależnie od prędkości obrotowej. Ponadto auto na biegu jałowym trzyma około 1300RPM. Ma problemy przy odpalaniu na zimno. Jak by paliwo nie docierało. Ale nie jest to pompa paliwa. Miałem to już kiedyś. Można z tym jeździć, po jakimś czasie samo przechodzi. Spalanie identyczne jak by wszystko było ok. To już trzeci raz od jakiegoś roku. Kiedyś samo przeszło po około 500km. W ASO Land Rover w Babicach, po podłączeniu do komputera wyszło "czujnik temperatury cieczy chłodzącej". Czujnik kosztował około 60 zł, wymiana koło 50 zł, podłączenie do komputera 123 zł. Po wymianie objawy przeszły. Wystarczyło na jakieś 10 000 km.
Teraz sam się za to wezmę I tu pojawia się pytanie do forumowiczów. Który czujnik mam wymienić? Ten zaraz obok chłodnicy?
Dzięki Sprawdzać nie będę, oprócz kilku kluczy i śrubokrętów nie mam żadnych narzędzi. Jutro znajomy mechanik zamówi czujnik. Jak wymienię, dam znać czy pomogło
Za wymianę czujnika 50 zł !!! Ale cię skasowali. Mi kiedyś zaproponowali 20 zł, ale powiedziałem niech się wypchają. Sam go wymieniłem - 1 klucz i ok 1 min roboty, tym bardziej, że wszystko jest na wierzchu.
z tym wieszaniem się obrotów też miałem problem, przeczyściłem wtyczkę od TPSu i zadziałało, co do poszarpywania przy niskich obrotach (1000-2000obr/min) mi poszarpywał, przeczyściłem czujnik położenia wału, zadziałało, było na nim trochę opiłków.
Za wymianę czujnika 50 zł !!! Ale cię skasowali. Mi kiedyś zaproponowali 20 zł, ale powiedziałem niech się wypchają. Sam go wymieniłem - 1 klucz i ok 1 min roboty, tym bardziej, że wszystko jest na wierzchu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum