Jestem posiadaczem samochodu i dzisiaj spotkał mnie już mały psikus
A mianowicie samochód nie odpala Sprzedawca mówił, że tylko raz zdarzyła się sytuacja, że:
Samochód odpalił, zgasł, odpalił, zgasł, odpalił i było ok. Zresztą sprawdzałem go i na zimnym silniku po nocy odpalił bez problemu (u sprzedawcy) Dzisiaj u siebie niestety nie zapalił, samochód tylko rzęzi. Wyciągnąłem akumulator, gdyż podejrzewam, że to jego wina. Akumulator ma rok, świece 2mies. No, ale dzisiaj w nocy było -23, po południu -15. Samochód odpalałem 30min temu. Moje pytanie brzmi:
Czy akumulator może "grzać" się u mnie w pokoju? Temperatura to ok 21C-25C i powiedzmy stać tam przez całą noc? Nie chcę się czymś zatruć
Pozdrawiam, Leon
_________________ Dobry wywiad to podstawa do wygrania każdej wojny...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 15:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
On nie jest czarny tylko niebieski Też myślałem, że czarny ale jednak niebieski. Po prostu ciemne zdjęcie wyszło. Nie chcę go ładować, tylko chcę żeby się "ocieplił". W zasadzie to już nie jest zmrożony, tylko hmm... normalny. OK godziny 18-19 zamontuję go jeszcze raz i spróbuję odpalić, jeżeli nie da rady to posłucham rady i rozgrzeję świece poprzez przekręcenie kluczyka, wtedy następuje nagrzewanie świec, które trwa ok 4sek (nie wiem czy to normalne) potem wyłączenie i znowu przekręcenie kluczyka, żeby włączyły się nagrzewnice, tak niby trzeba zrobić kilka razy. A jak nie zadziała, to wezmę aku spowrotem do domu i go potrzymam dłużej i doładuję prostownikiem.
_________________ Dobry wywiad to podstawa do wygrania każdej wojny...
rozgrzeję świece poprzez przekręcenie kluczyka, wtedy następuje nagrzewanie świec, które trwa ok 4sek (nie wiem czy to normalne) potem wyłączenie i znowu przekręcenie kluczyka, żeby włączyły się nagrzewnice, tak niby trzeba zrobić kilka razy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum