Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
kupiłem niedawno Rovera 45 z nowszym silnikiem z 2007 roku, przebieg 58 tys. km. Przy jakim przebiegu należałoby zrobić rozrząd ? Z papierów nie wynika, że był robiony.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 23:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli ktoś wciska że silnik jest z 2007 roku to w info o przebiegu już bym mu nie uwierzył Najmłodszy możliwy silnik mógł pochodzić z auta z rocznika 2005, zatem nawet z racji wieku rozrząd kwalifikuje się do wymiany.
Tak jest to silnik L-series IDT. Rzeczywiście ten rocznik 2007 jest dość podejrzany, nawet nie zauważyłem, że coś się nie zgadza ... Co do przebiegu, to taki widniał w książce tego silnika (silnik i samochód pochodzi z Francji).
Jaki jest koszt (mniej więcej) zrobienia rozrządu ?
PS. W związku z dość mroźną zimą mam dość spore problemy z odpaleniem go rano, praktycznie tylko z kabli, bo niestety akumulator trochę słaby jak na te warunki. Dziwi mnie jednak fakt, że po odpowiednim nagrzaniu świec (zgodnie z wskazówka z forum), samochód na kablach zapala z dużym trudem. Dodam, że z tego co zauważyłem, świece nie grzeją równo. Czy jest to typowy objaw, czy należy gdzieś zaglądnąć ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum