Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam, i zwracam sie z pytaniem czy ktoś z was montował może u siebie czujniki parkowania?
Przeczytałem dziś ten artykuł O CZUJNIKACH i zainteresowało mnie to.
Czy to naprawde takie proste? Nie mowie o kamerkach wyświetlaczach, ale chociaż o jakimś dźwięku, ewentualnie mruganiu jakiegoś światełka diody.
Ktoś coś wie na ten temat i ewentualnie gdzie to znaleźć?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 12:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 14:04
Montowałem w swoim R416 czujniki cofania. Wskaźnik odległości, kierunku i sygnał dźwiękowy. Czujniki kupisz w sklepach motoryzacyjnych, sklepach z elektroniką czy na portalach aukcyjnych - do wyboru, do koloru. Montaż dziecinnie prosty. Zajęło mi to przy "zaangażowaniu" do prac syna (9 latka) ok 1,5h.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Czujniki fajna sprawa, mam u siebie, prawdopodobnie najprostszą konstrukcję. tj: 4 czujniki +sygnalizacja dzwiękiem. Wg mnie o wiele łatwiej parkować czy manewrować na ciasnych uliczkach a wcale tak szpetnie nie wygląda (foto w garażu)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum