Wysłany: Sob Lut 11, 2012 11:52 [R200]Problem z odpalaniem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam ostatnio mój rover raz na jakiś czas (tylko przy pierwszym odpalaniu rano) Odpali bez problemu, na biegu jałowym chodzi, przy próbie ruszenia zawsze gaśnie po czym ma problem z ponownym rozruchem ale zawsze po chwili odpali i jest w porządku (chociaż nie powinno się chyba tak dziać). Dziś stało się tak samo z wyjątkiem, że już nie chce odpalić ponownie. Proszę o rady co może być tego przyczyną
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 11, 2012 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeździsz dużo na rezerwie? Dzieje sie tak od kiedy zaczęły się mrozy? Wygląda mi to na uszkodzoną pompe paliwa. Miała problemy z napompowaniem odpowiedniej dawki paliwa i samochód gasł, za drugim razem dopompowała więc samochód palił i jeździł, a teraz się zatarła.
Jeżdżę na rezerwie ale teraz jak są mrozy staram się mieć zawsze więcej paliwa obecnie jest troszeczkę nad czerwoną linią. Działo się tak już przed mrozami ale zawsze palił, a teraz już nie chce. Jest bliski odpalenia, tak jakby dostał już paliwo, ale jednak nie.
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 19:33
duużo razy było o tym pisane ale ja lubie sie powtarzać
na pierwszy ogień wymień sobie kopułkę palec rozdzielacza i kable można przy okazji świece też
jak miałem 200 miałem podobne objawy
Jak by była to pompa to raczej w ogóle byś nie odpalił zwłaszcza na zimnym silniku ponieważ zaraz by zalały by się świece
jezlei masz to samo co ja to dopiero dam Ci odp. we wtorek srode jak auto wyjedzie z serwisu, bo ja juz nie mam pomysłów zostąły albo wtryskiwacze, albo kompresja
akumulator pomruguje okolo 1 min , o dzwiek mi nie chodzi i przsataje oczywisice tylko o to jak zapala tak ciezko ,lepiej zapala jak sie troche gazu dada przy odpaleniu
Tutaj jest link z filmikiem, przepraszam że musicie ściągnąć
http://wyslijplik.pl/download.php?sid=WWf9SQql
Kontrolka od oleju się nie zapaliła,ponieważ już wcześniej odpalił za pierwszym razem jak wspomniałem już
Filmik nagrany liczydłem...
mam dokładnie tak tylko że nie zapala już od soboty pompa działa benzynę podaje świece wymienione 1 tyś km temu reszta nie wiem czy była wymieniana.
a więc tak:
jutro jadę odebrać auto z serwisu i wstępnie co rozmawiałem przez tel. to uszkodzony był przewód od kolektora ssącego od podciśnienia, podobno mała dziurka i palec rozdzielacza miał przebicie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum