Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam ! Dziś wieczorem chciałem się wybrać na zakupy a tu niespodzianka -nie działają światła mijania i drogowe . Pozycyjne ok , sygnalizacja drogowymi ok .Obejrzałem bezpieczniki ok. Pomysłów brak. Pomocy!!!
-marek501
_________________ marek501
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 19:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 20:18
Najnowsze ustalenia - do żadnych żarówek nie dochodzi masa .Zrobiłem sobie przyrząd z dwóch przewodów i żarówki .Podłączam przyrząd do masy i plusa w żarówce i przyrząd świeci po włączeniu świateł w kabinie. Teraz pytanie w ktorym miejscu ta masa mogła sie upalić ?
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 21:18
Problem się wyjaśnił - przepaliły się obie żarówki od świateł mijania i to tak konkretnie że potopiły sie kosteczki plastikowe na wsuwkach. Po wyjęciu poprzepalanych żarówek od świateł mijania zaczęły działać drogowe ,tak same z siebie. Czyli wychodzi na to że jak przepalą się obie żarówki od mijania to drogowe też nie działają.
Od ponad 20 lat jeżdżę samochodami ale takich "efektów" przepalenia się żarówek jeszcze nie miałem.
pozdr.
P.S. żarówki UNITEC - kupiłem bo wygrały test w tygodniku MOTOR i faktycznie świeciły pięknie ala wyjątkowo krótko ok 2 m-ce.
P.S. żarówki UNITEC - kupiłem bo wygrały test w tygodniku MOTOR i faktycznie świeciły pięknie ala wyjątkowo krótko ok 2 m-ce.
Hehe, też kupiłem kiedyś te żarówki, właśnie po teście w "Motorze". Jeden komplet świecił trzy miesiące, a drugi niecałe dwa. I też spaliły się właściwie w tym samym momencie - w tym drugim przypadku dzień po dniu. A świeciły fajnie, to fakt.
ja mam te OSRAM NIGHT BREAKER PLUS Extra Lifetime H7 i H1 OSRAM NIGHT BREAKER PLUS 90% i świecą bardzo fajnie i już od 3 miesięcy.
Kupiłem 2 komplety i świeciły średnio miesiąc...
I teraz hit.. Totalnie dla jaj kupiłem żarówki w .... Biedronce
Jak narazie jest ponad 2 miesiące i jeszcze nie padły. Co dziwne żarówki były niebieskie i bałem sie, że będą miały ten tandetny niebieski kolor świecenie jak pseudoxenon a tu miłe rozczarowanie bo świecą jaśniutko na biało. I to wszystko za 9,99
I teraz hit.. Totalnie dla jaj kupiłem żarówki w .... Biedronce
Jak narazie jest ponad 2 miesiące i jeszcze nie padły. Co dziwne żarówki były niebieskie i bałem sie, że będą miały ten tandetny niebieski kolor świecenie jak pseudoxenon a tu miłe rozczarowanie bo świecą jaśniutko na biało. I to wszystko za 9,99
Też teraz jeżdżę na takich. Świecą już chyba ze cztery miesiące i są zupełnie przyzwoite. Szkoda, że nie kupiłem na zapas
radziłbym uważać żeby się nie skończyło jak u mnie http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=57077
te marketowe hity potrafią mieć więcej mocy niż jest na nich napisane, co się może wiązać z uszkodzeniem reflektorów
warto sobie przeczytać ten artykuł niż później płakać
http://www.boschauto.pl/i...doc_view&gid=14
lepiej kupić zwykłe żarówki znanych marek np. philips, osram, hella, tungsram niż jakieś ping pong z marketów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum