Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 84 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 22:52 [R214] Uszczelka pod głowica jest ktoś z krakowa kto naprawi
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam niedawno zakupiłem 214 z gazem niestety po przejechaniu 120km zniknoł płyn chłodniczy sprawę już przerabiałem uszczelka pod głowicą nieuczciwy sprzedawca pewnie wiedział o tym jest ktoś może z krakowa kto ogarnołby temat dobrze ??oczywiśćie w jakiś ludzkich pieniążkach??
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 22:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no niestety od kiedy pamietam, to u Midowicza zawsze terminy były conajmniej tygodniowe, więc do piątku to wcale daleko nie jest .... a cena ... chytry 2x traci ... ja bym w każdym razie tylko do niego oddawał auto w krk. Moje obecne auto, też on serwisował i odpukać 2 lata, 75 kkm u mnie i bez problemów. Ale wybór należy do Ciebie
PS. A i próbowałbym odzyskać część kasy za naprawę od sprzedajacego. Wiem, ze to niełatwe, ale spróbować nie zaszkodzi.
wiem już raz tak mnie lakiernik załatwił i teraz mam całe auto do malowania bo chciałem tanio:(
nie korzystałem jeszcze z usług Pana Midowicza ale polecają go ludzie, nie słyszałem złego słowa. A cena nie jest aż tak wygórowana za profesjonalizm.
_________________ Pozdrawiam Kozik
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 14:52
Jedz do Pana Pawla nie cuduj - nikt Ci mechanicznie nie zrobi tego auta lepiej w okolicy baaa - moze 2-3ch mechanikow w kraju moze sie rownac z ancymonem w Roverkach - w tym jeden jest lepszy w elektryce wiadomo, ktory Jak zdecydujesz sie na kowala z ulicy - i tak spotkasz sie z Pawlem drugi raz i bedzie jeszcze drozej. Robilem 2 silniki u niego, serwisuje z 4 lata juz auto od poczatku i jestem bardzo zadowolony - pomogl tez wielu klubowiczom, ktorych skierowalem do niego - do dzisiaj sa wszyscy wdzieczni.
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 21:09
2 lata temu robiłem uszczelke u kuzyna kolegi i powiem zrobił to lux zrobilem 30tys i nic sie nie działo a wcale na codziień nie robił roverów
ale znal sie na mechanice niestety wyjechał z naszego pieknego kraju
[ Dodano: Sro Lut 15, 2012 21:09 ]
Także uważam że każdy dobry mechanik który choć kilka razy zrobił rovera poradzi sobie
300 - uszczelki
100 - Olej
50 - Filtry
50 - płyn chłodzący
100 - planowanie i sprawdzenie
120 - Napinacz
140 - Pompa wody
90 - Pasek
Na robocizne zostaje Ci ok 350zł więc cena na poziomie normalnym .
_________________ Pozdrawiam
7Tomi
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 23:24
Sruby glowy tez by pasowalo kupic. Juz nie mowiac ile czasu zajmuje - jezeli miales majonez - dobre wyplukanie ukladu chlodniczego. Cena naprawde nie jest wygorowana. Dodatkowo dostaniesz zapewne w gratisie diagnostyke elektroniki.
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 13:40
Auto dziś odebrałem zmiescilo sie w 1100 zł z kolckami przód ale przestał działać obrotomierz zadzwoniłem do gośćia ma poprawić zobacze jak bendzie po przejechaniu 500km jak nic sie nie stanie to bendzie hulać. Co mógł zrobić nie tak że nie działa obrotomierz??
AdrianWWL, a impulsator to nie jest czasami do prędkości?
_________________ Pozdrawiam Kozik
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 18:29
Mysle, ze jakas pierdolka - wtyczka moze gdzies wyskoczyla lub cos takiego. Robiles u Pana Pawla wkoncu? Zerknij moze sobie - to jest przy skrzyni zdaje sie przy wyjsciu prawej poloski ale nie pamietam teraz tak dokladnie musialbym zobaczyc. Moze nie trzeba bedzie jechac.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 103 Skąd: nowy sącz
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 10:53
sprawdź kostkę może nie podpiął. Kurcze 200 stówki taniej masz niż u Pana Midowicza Mam nadzieje że chociaż masz paragony na wymienione części i że wałka mechanior na tobie nie wykręcił. No cóż mądry Polak po szkodzie
_________________ Tylko ci którzy nic nie robią nie popełniają błędów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum