Wysłany: Wto Lut 28, 2012 21:53 [rover200] Komputer + centralny zamek
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1999
Witam
Mam pytanie ,posiadam rverka 200 1.4 16v 1999r i padł mi pilot od centralnego zamka (naprawiałem go juz dwa razy ,robily sie zimne luty) pilot zamyka auto ale ma juz problem z otworzeniem kilka razy trzeba klikac az w koncu zaskoczy .
Gdy kupilem auto nie miałem wkładki zamka w drzwiach (nie mozna zakodowac innego pilota) teraz mam pytannie czy jak kupie taki zestaw razem z komputerem podłacze wszystko to czy bedzie działać ?
http://allegro.pl/kompute...2169097255.html
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 21:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W tym zestawie z Twojego linka brakuje puszki immo, stacyjka jest Ci niepotrzebna, taki zestaw nie będzie działał
potrzebujesz tylko to czarne pudełko na zdjeciu, komputer i pilot żeby odpalić auto
kompletny zestaw powinen zawierać:
1. Czarne pudełko
2. komputer silnika
3. pilot
bez tego nie odpalisz auto te 3 rzeczy to komplet stacyjka nie jest potrzebna
[ Dodano: Sro Lut 29, 2012 08:39 ]
niestety takiego zestawu na allegro nie znalazłem
przy szukaniu weź pod uwagę czy masz w tym czarnym dwie wtyczki czy jedną, odpowiada to za miganie kierunków i podświetlenie wnętrza, jak masz dwie wtyczki to szukaj z dwiema, jak masz jedną to obojętnie
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 08:44 Re: [rover200] Komputer + centralny zamek
MariuszMM napisał/a:
Gdy kupilem auto nie miałem wkładki zamka w drzwiach (nie mozna zakodowac innego pilota)
Co ma wkładka w drzwiach do kodowania pilota? Wkładka jest potrzebna jedynie w przypadku, gdy chcesz zdezaktywować immobiliser przy pomocy kodu. No i do otworzenia drzwi bez użycia centralnego zamka, rzecz jasna
Piloty kodujesz/dogrywasz za pomocą komputera serwisowego TestBook/T4. Jeśli mieszkasz w tym Duchnowie, o którym myślę, to najlepiej byłoby podjechać do Warszawy i tam "dokodować" drugiego pilota.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Czyli jakie bylo by najlepsze rozwiazanie bo moge naprawic pilot koszt 50zł ale nie wiem czy znowu za jakis czas sytuacja sie nie powtorzy?
Czy po prostu kupic sam wkład do zamka w drzwi ? (bo teraz nie moge wogole zamykac auta)
Orientujecie sie ile kosztuje kodoawnie pilota ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum