Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam Wszystkich .Mam taki problem >podczas tych największych mrozów zapalił mi się akumulator.Podczas rozruchu Końcówka ogniwa ujemnego tak się nagrzała e aż obudowa akumulatora w koło niej się stopiła zapaliła .Dodam że nie kręciłem z byt długo bo nawet nie rozładowałem akumulatora .Akumulator był prawie nowy bo kupiony w ubiegłym roku w październiku czyli cztery miesiące .Ładowanie w samochodzie jest ko bo sprawdzał elektryk po tym incydencie .Akumulator był na gwarancji więc oddałem go do reklamacji lecz nie uznali mi jej .Dodam że jeżdżę teraz na innym akumulatorze który jest stary i jest ok nic się nie grzeje i samochód odpala a na tamtym zawsze jak spadała temperatura były problemy z odpaleniem auta Uszkodzony akumulator to 72 A 680 firmy Kager .Jaka mogła być przyczyna i co w takiej sytuacji zrobić jak nie chcą uznać reklamacji .Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 17:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ewidentnie złe połączenie klemy ze słupkiem akumulatora. czyli zabrudzone, lub zbyt luźne.
ten aku to już tak się wytoił że nic nie da rady zrobić? np zespawać plastik? masz fotkę?
Też mi się grzały kable, nawet parzyły po próbie zapalenia silnika. Problemem okazał się rozrusznik, a mianowicie miedziane styki w automacie rozrusznika Po wymianie styków i wyczyszczeniu rozrusznika. Silnik odpalił po jednym grzaniu świec, po dwóch dniach stania na 20 stopniowych mrozach. A co najciekawsze, odpala teraz lepiej niż benzynowe auta sąsiadów. I co najważniejsze nic się nie grzeje. Więcej info w tym wątku: http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=63721
Nie da się z Akumulatorem nic zrobić wytopiło się strasznie Alenie było ani luźne ani brudne Bo jak nowy akumulator wstawiałem to klemy i słupki były czyste posmarowane wazelina techniczną A ja raczej śruby przekręcam niż nie dokręcam Ale dziekuję zainfo
Dokładnie ja już miałem kagera akumulator i powiedziałem że dziękuję za ich aku. inne bzdety mają nawet dobre ale aku są u nich wadliwe. I się nie dziwcie że gawrancja nieobejmuje tego też tak miałem w moim starszym samochodzie i mi facet powiedział że "Przykro mi, ale gwarancja tego nie obejmuje.".
Bardzo dziękuję za pomoc .Ja pytałem co z robić w takiej sytuacji gdy nie chcą uwzględnić reklamacji .Samochód nie był tu winny uszkodzenia akumulator bo wszystko działa poprawnie .Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum