Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witajcie, po zdjęciu skrzyni biegów do wymiany sprzęgła natknąłem się na pewien problem.
Łapa odpowiadająca z przesuwanie tarczy nie chce nawet drgnąć, podejrzewam że zatarła się tuleja? Tu nasuwa się moje pytanie. Co z tym zrobić? wybijać się boję gdyż obwódka aluminiowa w której ona siedzi ma zaledwie kilka mm, a nawet jeśli mi się uda to zrobić to gdzie mogę dostać nową? Na allegro nie znalazłem nic ciekawego, w sklepie niestety też brak rezultatów.
A może macie już jakieś przetestowane 'patenty' na to?
Druga sprawa. Szukam nowych tulejek do krzyżaka przy skrzyni biegów i przy drążku zmiany biegów. W sklepie dowiedziałem się że może mi zamówić jedynie jeśli podam nr katalogowy części. Gdzie znajdę nr pasujących części?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Twoja skrzynia trochę inaczej wygląda
co do wyjęcia wałka łapy, to najlepiej go jakoś rozruszać (WD40 / nafta / woda święcona )co do tulejek to z numerami może być problem.
Najprosciej i najszybciej dorobić tulejki ewentualnie zmierzyć wałek w tym miejscu i otwór (oczywiscie po oczyszczeniu) i dokupić po wymiarach. numerów katalogowych tych tulejek przy krzyżakach nie ma bo krzyżak jest jedną częścią więc metoda taka sama
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ok. Po prawie 2h zabawy wyszło
Pozostaje problem krzyżaków... Próbowaliśmy po wymiarach także coś dobrać ale niczego konkretnego mi nie zaproponował... Tuleje dorobić można, oringi dokupić ale z plastikami na końcu będzie problem a moje już nie dadzą rady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum