Wysłany: Sro Mar 07, 2012 11:32 [Rover 25] Pasy Bezpieczeństwa
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1999
Witam
Na wstępie napisze że od niespełna 24H jestem dumnym posiadaczem Rover'a 25 jako swojego pierwszego auta.
W związku z tym mam pytanie, pewnie głupie, mianowicie wiem że auto jest 5-cio osobowe, z tyłu są 3 pasy, ale klocki (lub zapięcia ) są tylko dwie, podwójne po lewej stronie kanapy. Auto z komisu więc spodziewam sie ktoś zrobił jakiś wałek.
Pytanie wiąże sie z tym takie czy da sie dokupić i bez pomocy fachowca wmontować zapięcie do prawego pasa, ewentualnie jakie będą koszty.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Mar 08, 2012 15:27, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 11:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj Skoro masz Rovera 25, to dlaczego w tytule podałeś [R214]?
Ad rem: zajrzyj pod siedzisko kanapy. Być może było podnoszone i przy ponownym zakładaniu jeden z zatrzasków został pod spodem. Warto sprawdzić.
Aby zdjąć siedzisko, trzeba odkręcić 2 śruby dostępne pod tapicerką od strony bagażnika; co do kabiny to nie jestem pewien czy są tam śruby, czy tylko zaczepy.
Jeśli zatrzasku by nie było, można dokupić takowy na szrocie. Montaż nie powinien sprawić żadnych trudności.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Próbowałem brutalnej męskiej metody czyli bezmyślne kręcenie śrubami na chama, jedna wyszła, drugiej nie było, trzecia obowiązkowo musiała stawiać opór i nie dało rady złożyć siedziska, więc zrezygnowany, desperacko ostatnią próbą włożyłem ręke pod gąbke jak tylko daleko sie dało i znalazłem, skończyło sie na rozciętej ręce ale wszystko już działa.
Dzieki wszystkim za pomoc.
[ Dodano: Pią Mar 09, 2012 21:59 ]
Żeby nie otwierać nowego tematu, potrzebuje jeszcze pomocy z tylnym pasem, blokuje sie podczas wysuwania, raz wyjdzie 5cm raz 10 cm ale nigdy więcej. Próbowałem na siłe, próbowałem powoli, we wszystkie kierunki i nic, więc chyba trzeba rozkręcać.
Czy dojde do mechanizmu zwijającego lewy pas przez lewy panel w bagażniku ? Chyba na jednej śrubie sie trzyma. I jak już zdejme panel czego moge sie spodziewać gdy "otworze" pas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum