[ Dodano: Sob Sty 07, 2012 17:16 ]
Znalazłem prawdopodobnie rozwiązanie mojego problemu.
Korzystając z chwili wolnego czasu położyłem się pod kierownice i zaczołem się bawić pompą sprzęgłą,.
Gdy wykręciłem popychacz na maksa pedał sprzęgła miał najdłuższy skok i brał przy samej górze. Potem ustawiłem popychasz mniej wiecej na połowie, auto wysprzęglało w połowie ale denerwujące skoki ( małe ale wyraznie odczuwalne ) zostały. No więc wkręciłem jak tylko się dało popychacz, sprzęgło wysprzęgla ok 1cm od podłogi ale usąpiły skoki ( w końcu ) autem można było płynnie ruszyć nawet bez gazu, zostały tylko delikatne drgania od silnika w wyniku spadku obrotów - ale to normalne.
Na samym końcu dokręciłem śrube regulacyjna pedału ( też do samego końca ) gdyż pedał po wkręceniu popychacza miał tzw skok jałowy - ok 1,5 cm
zastanawiam się czy wysprzęglik mi nie pada tj robi za małe cisnienie gdyż wszysko w nim skreciłem na maksa... ale sprzegło w końcu działa prawidołowo ( nowe valeo )
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 17:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy ktoś mi może powiedzieć w którym dokładnie miejscu znajduje się ten siłownik co ma być rzekomo na skrzyni? Ja po zdemontowaniu dolotu, prócz obudowy skrzyni i paru kabelków nie widziałem żadnego siłownika..... może go nie mam
[ Dodano: Nie Sty 08, 2012 10:55 ]
I jeszcze jedno , bo nie daje spokoju mi ta sprawa.
Kiedyś gdzieś przeczytałem że jak pedał pod koniec puszczania sprzęgła lata bezwłądnie jak szmata tzn że jest źle odpowietrzony ? bo ja tam właśnie miałem ( przed wkrecenien na maksa śruby regulacyjnej ) jak ustawiłem branie sprzęgłą od podłogi, czyli że co możliwe że mam zapowietrzony układ
Ps. na innych ustawieniach skok pedału jałowego był coraz mniejszy. zalezne to bylo od wkręconego popychacza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum