Wysłany: Wto Mar 20, 2012 19:11 [R45 1.8] Zawór nagrzewnicy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam serdecznie
Dziś Roverek zaskoczył mnie dość obfitym wyciekiem płynu chłodniczego z zaworka
Jako, że mam już mętlik w głowie proszę szanowne grono o odpowiedź.
Czy zawór nagrzewnicy w wersji europejskiej różni się czymś od wersji angielskiej.
Znalazłem:
http://moto.allegro.pl/ro...2216832807.html
oraz:
http://moto.allegro.pl/ro...2160024318.html
W Rimmerbros nie ma podziału na LHD i RHD, zawór ma tylko oznaczenie JJB100270
Pozdrawiam
Andrzej
_________________ Andrzej
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 19:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 19:26
Witam ! Też mi zaczął puszczac i kupiłem ten z drugiego linka . Po założeniu jest ok .Gościu miał ich widać więcej niż jeden, chociaż zdjęcie to samo . Oczywiście przysłał goły zaworek bez węży.
Wolę się upewnić Trochę się nerwowałem, bo zapowiadało się jak powtórka z HGF, i dlatego przestałem racjonalnie myśleć. Dzięki
marek501 napisał/a:
Witam ! Też mi zaczął puszczac i kupiłem ten z drugiego linka . Po założeniu jest ok .Gościu miał ich widać więcej niż jeden, chociaż zdjęcie to samo . Oczywiście przysłał goły zaworek bez węży.
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Czw Mar 22, 2012 14:26
Uważałbym na kupno używek, ja już drugi raz wymieniam na używaną i po krótkim czasie znowu sie rozcieka. Nie wiem czy to kwestia płynu chłodniczego, ja mam wlanego dynagela.
Czy może chodzi o to że jak jest wyjęty to coś sie dzieje z tym o ringiem uszczelniającym.
Ja na pewno następnym, razem będę chciał kupić nowy. pozdrawiam
witam
nie zakładam nowego tematu ale mam pytanko. zna ktoś numer tego zaworu na nagrzewnicy?? szukałem i intercars polcar interteam ale niemoge znalezdz tego cuda w katalogu...
może zna ktoś numer oryginału to sprawdzę w hondzie
mój zawór też ma wyciek, kupiłem drugi od hondy ale jak sprawdzam pod kranem to zamknięty przepuszcza delikatnie wodę w stronę nagrzewnicy - sączą się kropelki. tak powinno być że lekko przepuszcza wodę do nagrzewnicy? będzie wtedy ciepło leciało mimo że ustawienie będzie na zimne?
nie będzie, bo oprócz tego, ze zawór jest zamknięty, to w kanałach jest klapka, która przekierowuje powietrze tak, żeby przy ustawieniu na zimne nie przelatywało przez nagrzewnicę.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
rozumiem że tą klapką także steruje pokrętło zimno/ciepło? muszę dodać że kiedy mam ustawione na zimno to i tak leci lekko ciepłe powietrze, natomiast jak mam max ciepło to owszem leci ciepłe powietrze ale chyba nie jest tak ciepłe jak powinno być. może coś z tą klapką się stało?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum