Wysłany: Pon Kwi 23, 2012 22:41 [Rover 416] problem z wymianą oleju silnika i jaki olej
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam, od niedawna jestem posiadaczem rovera 416 kombi kanciaka... potrzebuje pilnie samemu wymienić olej w silniku ale nie wiem która nakretke i gdzie mam odkrecic ...? bardzo proszę o pomoc może ktoś dysponuje jakims zdjęciem ....I mam jeszcze jedno pytanie zalecoany olej do tego auta jest 10w40 ale od zawsze był wlewany 15w40 i takowy zakupił czy ma to jakies wielkie znaczenie czy mam przejsc na 10w40 czy pozostac na 15w 40, szukałem na forach ale nic ciekawego nie znalazłem .....pilnie potrzebuje pomocy i dzięki z gory ........:) pozdrawiam Marcin
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Kwi 24, 2012 11:03, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 23, 2012 22:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak nie wiesz który korek jest od spuszczania/wlewania oleju to lepiej się za to nie bierz. A jeśli chodzi o kwestię zalecanego oleju to mam pewne wątpliwości czy w istocie szukałeś...
[ Dodano: Wto Kwi 24, 2012 12:05 ]
Korek spustowy jest gdzieś w najniższym miejscu miski olejowej silnika. Jeśli masz problemy ze znalezieniem go to na prawdę chyba lepiej odżałować te 15 złych za wymianę oleju
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum