Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 16:36 [R400] Wymiana kabli od głośników (drzwi przednie)
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Kupiłem sobie auto Rover 400, lecz mam mały problem ze sprzętem audio w tym egzemplarzu. Otóż sytuacja jest taka, że lewy głośnik raz gra a raz nie gra - w zależności od tego jak zamknę drzwi. Wyczułem, że po prostu kabel idzie przez drzwi i jest on już wyrobiony przez ciągłe zamykanie/otwieranie. Gdy zamykam i otwieram drzwi to raz mam dźwięk z głośnika a raz nie. I moje pytanie: czy trudna jest wymiana tego kabla i jeśli nie, to jak to zrobić? Liczę na jakieś konstruktywne odpowiedzi Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 16:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zdejmujesz boczek drzwi i kukasz czy przetarty jest gdzies przewod czy luzne przewody we wtyczce. jesli przetarty przewod i po prostu czasem styka do masy to izolujesz i tyle
Za dużo rozbierania nie ma tylko pytanie po co?? kabel głośnikowy nie jest praktycznie wcale obciążony prądem więc jako tako nie cierpi, lepiej wypni kostkę z drzwi i sprawć czy luzów nie ma na stykach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum