Wysłany: Sob Maj 05, 2012 12:41 [MG F / TF] Prośba o opinię nt. ofert + pytań kilka
Witam,
Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu MGF. Kasa już prawie cała uzbierana, za niecały miesiąc wyruszam na łowy
Interesuje mnie tylko wersja VVC i najlepiej w skórze. Wpadły mi w oko dwie oferty, jedna tania (może zbyt tania):
mg mgf cabrio VVT 146KM
Sprzedający niedawno wystawiał go za 9999zł, a że nikt nie kupił, to obniżył cenę - to mnie nie dziwi. Dziwi mnie natomiast skala obniżenia tej ceny - 1500zł ot tak sobie? Trochę dużo jak na jedną obniżkę.
Jak widać wyposażenie to samo, silniki te same, rocznik ten sam, przebiegi podobne, a w drugim przypadku jest duuuużo drożej. Oczywiście wiadomo, że każdy ustala cenę z zapasem do targowania się, ale nie sądzę żeby gość zszedł do poziomu pierwszego wspomnianego w tym poście egzemplarza.
Z drugiej strony jestem w stanie dać więcej za ten drugi, bo skóra i lakier są dokładnie takie jakie chcę!
Pytania:
1) w tej drugiej aukcji, sprzedający wspomina o "udokumentowanym" przebiegu. Do tej pory info nt. przebiegu zawsze traktowałem z przymrużeniem oka, bo uważałem to za absolutnie nieweryfikowalny i łatwy do sfałszowania parametr oferty. Czym musiałby być udokumentowany ten przebieg, żeby było to w miarę wiarygodne?
2) również w drugiej aukcji zastanawia mnie fakt, że zdjęcia zrobiono autu z mokrym lakierem (jakby po deszczu/myciu). To dość stara sztuczka mająca na celu ukrycie wszelkich uszkodzeń karoserii i malowań. Stąd pytanie drugie: na jakie elementy najbardziej zwracać uwagę przy oględzinach auta na żywo? Gdzie w tym modelu najczęściej pojawiają się ogniska korozji?
3) trzecie pytanie trochę poza konkurencją: zauważyłem, że dopłacając ok. 2-3 tys. zł mogę mieć MG TF. Czy lepiej poszukać za większe pieniądze dobrze utrzymanej F-ki, czy ryzykować kupno jednej z tańszych TF-ek?
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 12:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
niebieski ma tył kiepsko spasowany... przyglądnij się uważnie zderzak z przodu tez
zielony z tyłu piękny a z przodu zderzak nie równo siedzi (nie musi to świadczyć o wypadkowości wiadomo )
Na mój gust skłaniałbym się ku zielonemu, śliczny kolor nadwozia oraz skóry
przy okazji mam pytanie, część mgf widuje z siedzeniami takimi jak ma ten zielony egzemplarz, a część z takimi jak ten niebieski (nie chodzi mi o kolor tylko "krój" foteli)
powtarzalność jest duża wiec rozumiem że oba warianty są oryginalnie. Jest jakaś zależność? tj jasne wnętrze więc taki typ (krój) foteli?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum