Wysłany: Sro Cze 09, 2010 18:52 [Mazda 6 2.0 CITD 2003r] Problem ze wspomaganiem
Wypowiedz Kolegi : ...
Od niedawna jestem "szczęśliwym" posiadaczem mazdy 6 z 2003 r. 2.0 CITD 121 KM . Właśnie dzisiaj pojawił się u mnie problem ze wspomaganiem kierownicy które wysiadło beż żadnych wcześniejszych oznak, pompa chodziła cichutko i lekko i wszystko było ok.po przeczytaniu kilku artykułów w necie wykręciłem pompę - która ku mojemu zdziwieniu okazała się sprawna!!!! . Może znacie może spotkaliście się z podobnym problemem???? jeśli tak to proszę o pomoc. po kilkukrotbnym płukaniu ukladu wspomaganie działało dobrze, aczkolwiek pozniej znowu wystapil problem. Pompa pracuje dobrze, ale na nizszych obrotach wspomaganie gdzies ucieka i dopiero po dodaniu gazu mozna wyczuc poprawe ...
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 18:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mazda nie ma jakis typowych usterek ze wspomaganiem , czyli nie wiem jak ta pompa byla sprawdzana ,ale dalej moze byc nie sprawna, lub to problem z hydraulika w przekladni kier. lub pasek sie slizga ewentualnie zapowietrzony uklad.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum