Witam wie ktos moze do czego mozna sie podpiac w drzwiach zeby po otworzeniu wlaczala sie lampka w drzwiach?(przerobilem drzwi wstawiajac na dolny rog lampke taka jak w bagazniku ale niewiem do czego sie podlaczyc zeby sie tak zaswiecala jak opisalem, myslalem okrancowce ale tam jest jakies male napiecie 11,4v i nie zapali sie zarowka :-\
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 20:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
krańcówka daje minus a nie plus ... plusa musisz znaleźć "gdzieś" ... sądzę, że w drzwiach stałego plusa nie będzie ... wiec pozostaje pociągnięcie stałego plusa gdzieś z np. zasilania oświetlenia wnętrza a minus wtedy z krańcówki ... i będzie działać
[ Dodano: Pon Maj 07, 2012 21:45 ]
proponuję jeszcze wkleić diodę w ukłąd, żeby czasem poprzez żarówkę w drzwiach nie głupiał układ wygaszania lampki w suficie ... ale to mozna później dorobić w razie czego, jesli zajdzie potrzeba. Albo od razu pociągnąć równolegle przewody od lampki z podsufitki i masz wtedy pewność prawidłowego działania
Jesli chcesz osobno dla wszystkich drzwi to nie bedize tak latwo, bo minusy krancowek z 3 drzwi (oprocz kierowcy) lacza sie przed centralka.
jakbys chcial osobno to musial bys puscic od krancowek, ale odlaczyc je od centralki alarmu, i wtedy na nie nie reagowala by podsufitka i kontrolka w zegarach.
tuners napisał/a:
to skoro na krancowke idzie minus skad tam napiecie
krancowka daje minus do centralki alarmu a ona zapala podsufitke
[ Dodano: Wto Maj 08, 2012 08:16 ]
tuners napisał/a:
male napiecie 11,4v i nie zapali sie zarowka
dla leda starczy
[ Dodano: Wto Maj 08, 2012 08:17 ]
Brt napisał/a:
żeby czasem poprzez żarówkę w drzwiach nie głupiał układ wygaszania lampki w sufici
nic takiego nie bedzie mialo miejsca bo do podsufitki osobno idzie sygnal z centralki a nie bezposrednio od krancowki
[ Dodano: Wto Maj 08, 2012 08:23 ]
Brt napisał/a:
Albo od razu pociągnąć równolegle przewody od lampki z podsufitki i masz wtedy pewność prawidłowego działania
minus tego taki ze (nie grzebiac przy pozostalych krancowkach) bedzie sie zapalac przy otwarciu obojetnie jakich drzwi.
[ Dodano: Wto Maj 08, 2012 08:52 ]
Brt napisał/a:
sądzę, że w drzwiach stałego plusa nie będzie
Tylko bojetnie gdzie sie podlaczysz to zaloz bezpiecznik na plusa
U mnie w 420 96r. jest problem z tym światełkiem. Przełożyłem krańcówkę z drzwi kierowcy (tutaj nie działa) do drzwi pasażera i okazało się, że działa ta krańcówka. Za to wszystkie inne krańcówki nie działają w drzwiach kierowcy. Sama lampka działa, mogę ją zapalić. Również nie mam tego brzęczyka że zostawiłem lampy zapalone, a kluczyki wyjąłem. Czy to wina MFU ?
jesli stwierdzenie ze krancowka w drzwiach pasazera nie dziala oznacza ze traktuje drzwi jako caly czas otwarte to wina mfu lub ktos to wylaczyl, jesli krancowka jest odcieta i pokazuje ze drzwi caly czas zamkniete to nic dziwnego ze nie brzeczy.
haxigi napisał/a:
Za to wszystkie inne krańcówki nie działają w drzwiach kierowc
Sprecyzuj.
jesli kontrolka otwartych drzwi caly czas swieci to owin bolec krancowki tasma izolacyjna i wloz w srodek np podkladke zeby bardziej dociskalo.
jesli kontrolka nie swieci i drzwi kierowcy nie zapalaja Ci lampki to znaczy ze krancowka odcieta
kontrolka świeci się tylko gdy są otwarte wszystkie inne drzwi, niż drzwi kierowcy. Przełożenie krańcówek z pozostałych drzwi do drzwi kierowcy daje ten sam efekt - kontrolka o otwartych drzwiach kierowcy nie pokazuje nic, nie zapala się lampka w środku.
Wychodzi na to, że krańcówka odcięta, jak ją podłączyć i gdzie ?
No dokladnie. Albo zdejmij listwe progowa przy fotelu kierowcy i sledz droge zielono-zoltego zdaje sie przewodu i patrz gdzie ciachniety. albo pusc nowy od krancowki do centralki alarmu.
No dokladnie. Albo zdejmij listwe progowa przy fotelu kierowcy i sledz droge zielono-zoltego zdaje sie przewodu i patrz gdzie ciachniety. albo pusc nowy od krancowki do centralki alarmu.
Ok, może kogoś wkurzało piszczenie jak zostawiał włączone światła i odłączył Muszę rozkręcić listwę i tak bo wyprawkę małą mam tam do zrobienia
Swoją drogą gdzie jest ta centralka alarmu ? Mam też problem z pilotem i drzwiami, to może tam coś nie styka bo:
Zamykam drzwi z pilota, świecą się światełka, alarm uzbrojony, ale drzwi kierowcy otwarte, muszę je kluczem zamknąć.
Otwieram drzwi pilotem, zapalają się światełka, alarm rozbrojony chyba, ale drzwi kierowcy muszę odkluczyć normalnie kluczem, ale jak za późno kluczem zrobię, to przy szybie nie mruga to czerwone światełko i wsiadając, mam takie piszczenie gdy przekręcam kluczyk w stacyjce na III i muszę jeszcze raz pilotem dać otwórz. Czasami jak szybko otworzę pilotem i zaraz kluczem, to przy przekręcaniu stacyjki nie ma tego piszczenia.
Za to z klucza gdy zamykam drzwi, to wszystkie się zamykają i alarm jest uzbrojony, a gdy tylko z klucza otwieram to dzieje się to co wyżej, muszę pilotem wcisnąć otwarcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum