surek16, a jak z doswietlanie w nocy drogi? bo ja jestem niesamowice zadowolony z moich BOSCHa... po ostarnich eksperymentach z pseudo ksenonami gdzie jezdziłem jak po omacku
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 11:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeszcze jedno, jak ktoś się upiera zakładać xenon z zestawem do zwykłch lamp to konieczny na 100% jest zakup żarnikó H7R one mają blache do lamp bez soczewek, później spryskiwacze ale to już wasze podejście do prawa i kultury wobec innych kierowców. Jak coś to PW bo miałem doświadczenie z policją i xenonami orginalnymi i nie orginalnymi w soczewkach i bez
[ Dodano: Sob Maj 19, 2012 12:09 ] 21matys,
w porównaniu do zwykłych co miałem jest naprawde ok wszytko widać w jasnym białym świetle, polecam
_________________ Opel Astra F 1,4>Mercedes W202 C180>Ford Cougar 2,5V6>Mercedes W210 E280>
Rover 75 2,0V6
surek16, ja nigdy w życiu osramów nie kupie ze względu na słabą żywotność w R75...
[ Dodano: Sob Maj 19, 2012 12:28 ]
i z doświadczenia wiem że Philipsy o wiele przyjemniej świecą w soczewkach niż w tych normalnych przed liftem lampach w R75
Loo napisał, po za tym kiedy ciebie ostatnio zatrzymały pały bo mnie chyba z 5 lat temu pzdr.
wyobraż sobie , że " pały " też jeżdżą roverkami. Osobiście jestem obrażony , i to pisze człowiek z Lublina, z miasta bardzo mi bliskiego. WSTYD
jarqo1981,
spokojnie będziesz zadowolony, dostaniesz dobre żarówki w cenie tanich xtreamów z marketu a policja nie jest w stanie ci udowodnić że nie mają homologacji chyba że każą ci wyciągnąć żaróke i będą doglądać znaczka E1 czy E11 które mają 2mm heeh
sory za błędey ale jestem pijany :D:D a R75 ma moja luba :D może nie zepsuje
_________________ Opel Astra F 1,4>Mercedes W202 C180>Ford Cougar 2,5V6>Mercedes W210 E280>
Rover 75 2,0V6
osram cool blue to totalna lipa, w nocy nic nie widać, słabo swieca, nawet lampy wypolerowalem ale to jednak zarowek wina. Jedynie co ladnie wyglada swiatlo, natomiast kazda inna lepiej swieci
szemet33,
czytaj do końca kolego bo tu nie chodzi o zwykłe cool blue bo to zwykłe żarówki drogowe tylko o COOL BLUE HYPER WHITE 5000K to żarówki z homologacja rajdową
więc nie komentuj skoro nie wiesz jak świecą
Rover 75 2,0V6
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 19:20 Żarówki led w oświetleniu kabiny
Witam wszystkich mam zamiar wymienić żarówki w oświetleniu kabiny w R75 na Ledy.
Jest tylko jedno pytanie czy jak włożę zwykłe żarówki led np. http://moto.allegro.pl/za...3013488438.html komputer nie będzie pokazywał błędu przepalonej żarówki
Czy trzeba żarówki led can bus np. http://moto.allegro.pl/le...2986163966.html
Może ktoś z was to przerabiał
@stee-zoo ja właśnie takie jak te bez canBus z linku, który podałeś montowałem niedawno u siebie i powiem Ci, że w kabinie zrobiło się strasznie jasno wsadziłem identyczne 5szt 9smd, barwa światła ok ~3200k, ale jak dla mnie za białe, więc metodą prób i błędów owijałem je różnymi foliówkami aby uzyskać jak najcieplejszy odcień. Póki co jest OK choć lekko w żółć zalatuje, muszę dołożyć jeszcze jedną warstwę "pseudo-brązowej foliówki i będzie git.
Zmieniłem także światełko w schowki na mocniejszego leda oraz w oświetleniu tablicy ale z "grzałkami", jak się uda to mi Sash wyłączy sprawdzanie żarówek w oświetleniu tablicy oraz w STOP i wymienię na zwykłe LED'y, przy automacie STOP w mieście używam przez 25 min z 40 min jazdy (7,5km), więc chyba warto zmienić.
Czeka mnie jeszcze zrobienie podświetlania nóg przód i tył, ale to jak się ociepli. Jak wszystko skończę to wkleję parę fotek.
Patrzyłem kiedyś na takie coś ale powiem szczerze, że nie przekonuje mnie wiatraczek z komputera z tyłu Pomijając fakt, że nie do końca wiadomo jak to będzie świecić (ktoś się w końcu przekona ), to martwiłaby mnie trwałość. W jednych modelach odprowadzanie temperatury załatwiają właśnie przez wiatraczek albo przez radiator a'la 'dyndzle'. Osobiście jak ogarnę spryskiwacze lamp to zostaję przy HIDach (przynajmniej na razie ).
Wysłany: Pon Lip 18, 2016 19:52
Witam. Niższe ceny są na znanym portalu aukcyjnym. Do tego wyższej mocy. Diod cree nie polecam. Punkt świetlny jest zbyt duży. Strumień światła niejednolity. Włókno żarówki jest wymiarów 1x5mm a diody cree 3x3mm. W ledach z linków są dwie diody obok siebie. Źródło światła jest więc 4 krotnie szersze. Reflektor z takimi ledami może oślepiać nadjeżdżających z przeciwka. Z przeglądem też będzie kłopot.
adam_26 może niekoniecznie bajką ale mam w samochodzie lampę 800 lm LED. Fajnie jasno świeci... ale tylko z bliska. Jak odstawisz na pół metra i tak nic nie widzisz więc na razie sobie LEDy daruję póki ktoś inny nie stwierdzi, że jest efekt 'wow'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum