Wysłany: Sob Maj 19, 2012 07:53 [MG ZR] zmiana rozstawu szpilek
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
witam koledzy jestem tu nowy wienc to moje pierwsze pytanie mam nadzieję ze ktoś mi jakoś pomożę a wienc czy istnieje możliwość zmiany piasty w MG ZR z orginalnych na np z MG ZS albo rovera 75 coś co ma 5x100 rozstwam da sie to przerasować jakoś nie chce zadnych dystansów chce na stałę rozstaw 5x100 bo to smutne ze w takim samochodzie jest tylko 4x100 prosze o odp
[ Dodano: Sob Maj 19, 2012 08:53 ]
jest tu ktoś czy nikt nic nie wie
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 07:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi tylko przychodzi do głowy kwestia podmiany piast z civic`a, prelude, integry. Jednak nie wiem czy to podejdzie. Trzeba by było testować.
Nie wiem co Ci nie pasuje w tym rozstawie.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
mam dwa komplety felg które chcę wkomponować w swoja lale i chce zmienić ten rozstaw jakoś mało felg jest fajnych w tym rozstawie 4x100 a co innego 5x100 możecie coś wiencej wspomnieć z której civic szukać piasty ?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 12:45
Krejzol.17rr, mało felg fajnych w 4x100 - od groma jest bo to bardzo popularny rozstaw 5x100 też więc problemu ze znalezieniem kupca też byś nie miał no ale to Twoje auto i Twój wybór, do np vw można dystanse zrobić, ale tam są śruby nie szpilki jak u nas więc nie wiem jak taki dystans się montuje 4x100 - 5x100, ale w każdym razie są na rynku może jkoś z tym dystansami byś pokombinował
Ale ja widze problem po za tym nie o tym mieliśmy dyskutować ja zadałem konkretne pytanie do ludzi co wiedza coś wienc licze na konkretną odpowiedź co zrobić a nie pytania typu po co ci to na co chcę wiedzieć co zrobić by zmienić rozstwa oprócz dystansów
Tylko na taka wypowiedź cie stać to nie popisałeś się dla tego że nic nie wiesz szkoda ze sie wogole wypowiadasz, potrzebuje konkretnych informacji jak to zrobić ale widze ze wiekszość tu ludzi wie tyle co nić w tej sprawie
Krejzol.17rr, a ile Ty wiesz?
Też nic nie wiesz. Chciałbyś gotową odpowiedź a takiej na forum na pewno nie znajdziesz bo nikt czegoś takiego nie robił bo to jak wspomniał flapjck1 robota głupiego.
Wystarczy ciut pomyśleć żeby dostrzec więcej problemów. Zmieniasz rozstaw to automatycznie idzie do wymiany piasta i tarcza, a być może też zaciski hamulcowe do tego może adaptery, czujniki ABS. Spoko uda Ci się zmienić żeby miało to ręce i nogi czyli było bezpieczne, założysz felgę a tu wystaje Ci kilka centymetrów poza obrys auta.
Oczywiście 'Twój cyrk Twoje małpy'. Ja Ci tylko nakreśliłem gdzie możesz szukać. Dalej musisz sam wykazać chęć by zrobić coś czego nikt nie próbował zrobić.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
bo to smutne ze w takim samochodzie jest tylko 4x100 prosze o odp
Samochód ma zbyt małą masę własną aby bawić się w poprawę bezpieczeństwa. Na dobrą sprawę masz dystanse ok 3 stówki za komplet lub dobieranie i zmiana zestawów na cztery koła w koszcie połowy samochodu.
greg-si, kolego to ze tarcze bedzie trzeba wymienić to sie odp pocztku liczę z tym i doskonale wiem chce po prostu wiedziec czy jest jakaś piasta identycna jak orginalna tyle ze z 5x100 gotowej odp tak nie dostane bo nic nie wiecie ale jakoś sobie dam rade szkoda ze te forum tak działą ale dobra
chce po prostu wiedziec czy jest jakaś piasta identycna jak orginalna tyle ze z 5x100 gotowej odp tak nie dostane bo nic nie wiecie ale jakoś sobie dam rade szkoda ze te forum tak działą ale dobra
Od początku wszyscy ci mówią, że nikt tego nie robił, nie porównywał i nikt nie wie bo w grupie MG Rover 5 szpilek jest tylko w ZT, a ty nie czytasz ze zrozumieniem, trudno.
żarówkę wymieniam jak trzeba, a nie modernizuje wejscia na zarówkę żeby pasowała z innego auta
a co do zmiany rozstawu szpilek i zmian jakich musisz dokonać, to tak jak kolega wyżej pisał. Sprzedać felgi te co masz, dołożyć te pieniążki co masz władować w te zmiany i kupić nówki takie co ci się podobają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum