Wysłany: Pon Maj 21, 2012 18:32 [R620Si] Blaszki na klocki hamulcowe
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Siemanko. Orientujecie się czy można gdzieś dokupić te blaszki na przód na klocki hamulcowe?? Bo dzisiaj grzebałem przy klockach z przodu bo były za duże i nie odbijały i jak spojrzałem na blachy od strony kierowcy przy klockach to średnio tak. Da się gdzieś coś takiego kupić aby założyć nowe i czy cena tego jest jakaś sensowna?
tomii620si, Jak klocki są za duże to zeszlifuj kanty klocków co nachodzą na te blaszki Te blaszki można dostać w Intercarsie lub salonach Hondy, albo sklepach moto
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Klocki zeszlifowałem i jutro się okaże czy wszystko jest okej jak przyjadę z pracy bo po około 15km tak się grzały, że wszystko było gorące. Piasta, szpili.. Jutro się okaże czy szlifowanie pomoże. Ale po prostu te blaszki nie są w najlepszym stanie to jak nie będzie duży koszt to może wymienie.
Do Hondy nie chce dzwonić bo już z góry zakładam, że cena mnie powali ale do intercars w wolnej chwili znajdę numer i zadzwonie. Dzięki Remigiusz
tomii620si, Ja tez takie coś miałem, ale te stare wystarczy przeszlifować na stole szczotka druciana i beda git. I jak klocki skorciłeś to na pewno pomogło bo ja tez takie akcje raz miałem ze klocek nie odbijał w R220
Ja jak montuje nowe klocki i one nie wchodzą ręką do środka to od razu szlifuje te rogi żeby pasowało i bez oporu wchodziło
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Remigiusz właśnie ja tych kloców nie montowałem. Już były i są w dobrym stanie w sumie także nie ruszałem. A teraz coś ostatnio tak ześwirowały, że zaczęło się grzać no to czas przyszedł to zrobić i się okazało, że nie pasują. Ale po szlifie mam nadzieje będzie git. Zamiast zmienić auto to cały czas to.. Komedio dramat. Już nawet sąsiedzi się śmieją, że będą do mnie auta podstawiać bo roverek co 2/3 dni na lewarku bo coś robie.
no ja też czesto grzebie tak o. No ale cóż. Czasami coś trzeba z przymusu.
KRYS tak chodzi o te miedziane trzymające klocki
Chciałem tak w ogóle zmienić audio w samochodzie no ale chyba skończy się tylko na zmianie głośników z przodu i zmianie radia ze zmieniarką bo na tube nie ma miejsca (chciałem zabudować w boczku tam gdzie chwyt na gaśnice ale za mało miejsca jest wiec odpuszczę). A i tylne głośniki chciałem zmienić ale ramki od głośników pękają więc boję się tego zdejmować aby nie stracić ich . więc na półce zostaje ori audio
Nie wyciągaj maskownic. Całkiem wyciąg półkę tylną. Jak siedzenia złożysz to bez problemu powinna wyjść i wtedy od strony bagażnika wykręć całkiem głośnik. Na 90% nie będą pasować do tych ramek, w których są głośniki standardowe. Moje Alpine są większe tak samo w drzwiach miałem to dystanse kupowałem specjalnie. A jeżeli o blaszki chodzi to czy one są wg konieczne? Osobiście je wyrzuciłem i jest dobrze bez nich.
no tego to nie próbuje aczkolwiek zostawiam te co są..
Kick3r napisał/a:
Całkiem wyciąg półkę tylną
aż do bólu prosta i logiczna odpowiedź o której nie pomyślałem. A już myślałem, że nie wymienie audio. Mega + dla Ciebie. A co dystansów to i tak będę z przodu i tyłu robić po swojemu tak jak ma bose, że tuby jakby dla każdego głośnika z wyciszeniem i "zabudowa" bass do bagajera w miejscu na gaśnice. Dzięki Pozdrawiam
Na razie hamulce są poskładane także nie robię. Ale jak będzie jakaś okazja do zrobienia tego to może i tak zrobię aby je po prostu wyczyścić bo mają już trochę za sobą. Dzięki za pomoc chłopaki.
Te blaszki są zawsze w zestawie przy markowych klockach...
Ja najczęściej kupuję TRW i zawsze w pudełku są nowe te blaszki,
w tanich zamiennikach potrafi ich nie być, tylko same klocki bez blaszek.
TomaszM pojęcia nie mam jakie tam są klocki bo to nie ja je zakładałem tylko poprzedni właściciel. Ale ogólnie te klocki są w całkiem dobrym stanie także nie będę ich wymieniać i tylko te blaszki ogarnę w wolnym czasie. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum