Forum Klubu ROVERki.pl :: [r214i] Angel Eye
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[r214i] Angel Eye
Autor Wiadomość
amarant89 

Rover 200

Wysłany: Wto Maj 17, 2011 12:54   [r214i] Angel Eye
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998

Witam! Zamontowałem wczoraj Angel Eyes do swojego roverka i napotkałem 2 problemy proszę o pomoc.
1. Prawa soczewka świeci wyżej niż lewa i oślepia jak to wyregulować?
2. Czy ringi i ledy powinny swiecić się tlko na postojówkach, czy na mijania i drogowych też?

SPAMU¦

Wysłany: Wto Maj 17, 2011 12:54   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

kumilek23 

Rover 200

Wysłany: Wto Maj 17, 2011 14:07   

Cytat:

jest tam taki biały bolec :wink: , a masz założone silniczki z regulacji fabrycznych lamp :?:
amarant89 napisał/a:
2. Czy ringi i ledy powinny swiecić się tlko na postojówkach, czy na mijania i drogowych też?
u mnie świecą na wszystkich

amarant89 

Rover 200

Wysłany: Wto Maj 17, 2011 15:17   

Mam założone oryginalne silniczki, więc co w związku z tym?

kumilek23 

Rover 200

Wysłany: Wto Maj 17, 2011 15:28   

to spróbuj na regulacji wysokości świecenia oś pokombinować bo żeby to zrobić ręcznie to musisz wyciągnąć silniczek z tej lampy co chcesz wyregulować i regulujesz tym bolcem co na niego silniczek przychodzi, a tak nawiasem to normalnie założyłeś te silniczki tak jak było w fabrycznych lampach? bo u mnie to chciały przyjść tylko odwrotnie więc z nich zrezygnowałem...

nicco_nuwai 

Wysłany: Wto Maj 17, 2011 18:56   

kumilek23 napisał/a:
a tak nawiasem to normalnie założyłeś te silniczki tak jak było w fabrycznych lampach? bo u mnie to chciały przyjść tylko odwrotnie więc z nich zrezygnowałem...

i tak bedzie, w orginalnych lampach silniczek oddzialyawl na gorna srube w lampie - tymsamym sruba regulacyjna byla dostepna. tutaj w AE silniczek wkreca sie do dolnej sruby w lampie - przez co jest dogory nogami - i nie ma dostepu do sruby regulacyjnej. w lampie po str kierowycy na upartego dojdziesz po zdjeciu plastikowego nadkola do regulacji - po str pasarzera masz pelne przetloczenie - nie ma opcji. zamiana elektrycznego regulowania 0-3 rowniez jest nie likwidowalna (zero zamienione z trzy) poniewaz jak pisalem wyzej - regulujemy dolna sruba (czyli wysuwajac bolec podnosimy lampe - a nie jak w orginale h4 wysywany bolec obnizal lampe). rowniez zrezygnowalem z elektryczej regulacji.

generalnie lampy produkuje tylko firma junyan i jakos wykonania i ogolnie rozplanowanie konstrukcji (w stosunku do orgnalu h4) pozostawia duzo do zyczenia.... neistety....

pozdrawiam.

[ Dodano: Wto Maj 17, 2011 19:56 ]
amarant89 napisał/a:

jak kolega wyzej pisal - masz lacznie 5 srub na lampe - 3 od dlugich i 2 od mijania. ta z zabkami ustawia katy dla soczewki (prawo lewo) ta na dole (lub silniczek) ustawia gora - dol. jesli masz silniczki to bez wyciagania lampy nie wyregulujesz (chyba ze to strona kierowcy - bo nie wiem co to dla ciebie prawa :) patrzac od przodu czy zza kierwnicy). moim zdaniem zrezygnuj z silniczkow i wstaw spowrotem manualna regulacje. ja na te gwnity od manuala nakrecilem 2 nakretki bodajrze 8ki zakontrowane o siebie i moge normalnie w palcach ustawiach wysokosc - bardzo wygodne rozwiazanie.

amarant89 napisał/a:

u mnie pala sie jak pozycje - czyli z chwila zapalenia pozycji pala sie caly czas zarowno z mijania jak i z dlugimi.

pozdr.

Kozik 

MG ZS

Wysłany: Wto Maj 17, 2011 20:40   

ja założyłem z silniczkami i jest ok, niestety rzeźba straszna, prawą lampę musiałem bardzo wysunąć żeby ją obniżyć, nie wygląda to estetycznie ale pomogło i świeci ok

amarant89 

Rover 200

Wysłany: Wto Maj 17, 2011 23:58   

Prawa lampa patrząc z przodu, jakość tych lamp zostawia wiele do życzenie, na dodatek przepaliły mi się diody na ringach prawej lampy no istna masakra, ma ktoś może linka gdzie można dostać te diody. Odesłałbym lampę na gwarancje ale czekać 2 tyg i płacić za wysyłkę:/ lepiej chyba troszkę zdolności i 4 diody:)

wachu990 

Wysłany: Czw Maj 19, 2011 17:41   

Witam !! Mam pytanie odnośnie AE ... Czy nasze lampki są przystosowane do xenonu ?? Jeżeli policja mnie złapie to jest game over - mandat ??

Kozik 

MG ZS

Wysłany: Pią Maj 20, 2011 08:37   

wachu990 napisał/a:
Czy nasze lampki są przystosowane do xenonu ?? Jeżeli policja mnie złapie to jest game over - mandat ??

nie są do ksenonu, tak złapie i zabierze dowód jeśli się przyczepi

kumilek23 

Rover 200

Wysłany: Pią Maj 20, 2011 09:03   

Kozik napisał/a:
jeśli się przyczepi

a przyczepi się na pewno choćby za brak instalacji spryskiwaczy reflektorów :neutral:
Ale już jakieś "ksenopodobne" :razz: żaróweczki muszą ciekawie wyglądać na tym autku, mam już nabyte Osram Night Breaker, ale od roku nie chce się żadna żarówka spalić w moich lampkach, jedną mam jeszcze fabryczną żarówkę YY a drugą hella i nie chcą się dać wykończyć, swoją drogą mam te lampy już chyba coś koło 2 lat i dalej ta chińska żarówka co była zamontowana w lampach się pali, czyli chińczyk jak chce to też potrafi zrobić coś satysfakcjonującej jakości :razz:

szoso 

Rover 400

Wysłany: Pią Maj 20, 2011 11:26   

samo poziomowanie też musi być

wachu990 

Wysłany: Pią Maj 20, 2011 21:40   

No dzisiaj poszperrałem i nasze angelsy nie maja homologacji na xenon ... lipa. Zamontuję Philipsy xtreme vision - ciekawe jak to będzie świeciło :grin: Instalację xenon HID dam na halogeny, zawsze będzie można doświetlić drogę :grin:

nicco_nuwai 

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 06:48   

kumilek23 napisał/a:
choćby za brak instalacji spryskiwaczy reflektorów

wszystko da sie zrobic :) u mnie cisnieniowa instalacja spryskiwaczy zaadaptowana z OCTAVI I

http://www.fotosik.pl/pok...f3ee76552c.html

wachu990 napisał/a:
poszperrałem i nasze angelsy nie maja homologacji na xenon ... lipa

wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja:
- oznaczenia na kloszu HC/HR
- w moim wypadku gniazda odlane celowo "na styk" - zeby wsadzic palnik trza rozfrezoawc gniazdo
- naklejka na lampie "hid bulb not allowed"

w praktyce.... przy 4300k, spryskach cisnieniowych i prawidlowym ustawieniu nie podpaad, nie razi (oslepia), na 2 stacjach diagno sie nie czepiali, znajomy z drogowki tez nie widzi problemu w tej instalacji... prawo prawem, prawda prawda - a rzeczywistosc gdzies po srodku :)

pozdrawiam

bonus89 

Rover 200

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 11:37   

nicco_nuwai, da sie zrobić, nie oślepia rzeczywistość rzeczywistością ale prawo łamiesz, a wrazie kolizji niestety odpowiadasz za wszystko

jrdarus1 

MG ZR

Wysłany: Czw Maj 24, 2012 22:20   

:!:
Witam koledzy.

Proszę was o radę w sprawie angel eye'sów, planuje zakup TAKICH lampek. Czy lepiej świecą od standardowych lamp prócz ładnego wyglądu są praktyczne?
z jakimi zarówkami najlepiej?
czy to będzie działać czy zaraz się popsuje?
czy seryjne ringi jak i te 3 diody zboku swiecą przyzwoicie czy wymagana jest zmiana diód? jak tak to na jakie i czy to trudne w obu przypadkach?
i czy można jeździć na tym jako światła dzienne?
wszystko jest plug&play czy coś trzeba rzeźbić ?

Jestem na nie napalony lecz też nie chcę wydać kasy w błoto bo jak by nie było 580zł.

leszczu 

Rover 200

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 16:48   

http://forum.roverki.eu/search.php?mode=results
Tematów sporo. Wystarczy wpisać "angel eyes"

Kozik 

MG ZS

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 17:58   

Kozik napisał/a:
niestety rzeźba straszna, prawą lampę musiałem bardzo wysunąć żeby ją obniżyć, nie wygląda to estetycznie ale pomogło i świeci ok

mały upp pobawiłem się 2 kilowym młotem i lampy są w środku i nic nie wystaje :)

rovek 

Rover 200

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 20:53   

Kozik napisał/a:
mały upp pobawiłem się 2 kilowym młotem i lampy są w środku i nic nie wystaje :)
Na jakie gwoździe przybijałeś klosz?

Kozik 

MG ZS

Wysłany: Sob Maj 26, 2012 08:36   

AE jest nieco większa od wewnątrz gdzie wchodzi w karoserię i te miejsca w karoserii potraktowałem młotem, oczywiście przy okazji malowania odpryski zaprawiłem ;) lampa wchodzi głębiej i łatwiej ją ustawić żeby dobrze świeciła i nie wystawała ;)

jrdarus1 

MG ZR

Wysłany: Sob Maj 26, 2012 22:01   

leszczu, może i tematów sporo ale badziewnych... dlatego zadałem konkretne pytania i oczekuje na konkretne odpowiedzi...

Odpowiedz do tematu