Wysłany: Pon Maj 07, 2012 13:36 [R25] zatrzaśniety bagaznik
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam
Przed wczoraj ostatni raz zamknąłem bagażnik , dzisiaj próbuje go otworzyć i nie idzie, idzie wdusić tylko zamek, po wciśnięciu pilota słychać ze coś tam chodzi próbowałem parę razy zamykać i otwierać z pilota, ale bez skutku, kluczyk idzie wsadzić ale nie da się przekręcić, a kiedyś się dało bo sprawdzałem przy kupnie auta
co robić
udało się otworzyć od środka i odkryłem przyczynę, jednak nie do końca wiem jak to naprawić,
problem tkwi w nie wyskakującym do końca zamku, jak wduszę zamek przy zamkniętym samochodzie to zamek nie cofa się do końca, popsikałem wszędzie WD40 ale nie dało to za wiele, tyle ze idzie wysunąć go kluczykiem
jakieś porady?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 13:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pilotem powinieneś otworzyć, ponieważ silniczek zamknięcia działa oddzielnie od zamka, sprawdź cały mechanizm czy nic sie nie urwało lub nie zastało.
Co do zamka, wpsiknij wd40, poczekaj chwile i spróbuj rozruszać kluczykiem tylko nie za mocno żebyś go nie urwał. Jak nie da rady to pozostanie ci rozebrać zamek i przeczyścić.
Miałem podobny problem okazało się że jedna z blaszek było juz skorodowana i psikanie żadnymi odrdzewiaczami nic nie dało trzeba było rozebrać i wyczyścić. Mi na szczęście stało sie to przy otwartym bagażniku....
Wciskasz zamek do oporu i psikasz WD40 w szczeliny. Ja to robiłem jak mi się otworzył, maskownice zdjąłem i lałem aż kapało. Oczywiście ruszasz zamkiem góra, dół. Problem zniknął. Kilka razy to robiłem i za każdym razem nie dawało efektu, dopiero jak naprawdę konkretnie spryskałem to zaczęło chodzić jak powinno Może ktoś wie czemu nie mogę otworzyć bagażnika z kluczyka?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum