Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Ostatnio zupełnie nieświadomie zalałem do diesla, benzyny.
Trochę tak pojeździłem do momentu kiedy auto nie chciało odpalić. Wtedy właśnie zorientowałem się co zrobiłem. Spuściłem większość paliwa zalałem ropy i auto z problemami ale odpaliło. W tracie jazdy nie dzieje się nic niepokojącego.
Dzisiaj auto ledwo mi odpaliło. Możliwe że muszę ustawić na nowo kąt wtrysku ? Czy mogło się coś uszkodzić ? ( w trakcie jazdy wszystko jest ok, obroty nie falują, silnik pracuje normalnie ).
Ps. Filtru paliwa nie wymieniałem, a na ciepłym silniku też ciężko pali.
Z góry dzięki za odpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 06, 2012 15:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli jest ta jak piszesz to raczej sam sobie z tym nie poradzę
Kilka podobnych tematów na forum znalazłem i pisali tam że niekoniecznie trzeba wymieniać filtr a i trochę benzyny jak zostanie to też nie zaszkodzi ( może z 2 litry na pełny bak ropy mi zostało ). Jedyny problem to rozruch silnika ... Może ktoś jeszcze coś mi poradzi.
grembi, Mogło pompę zatrzeć w sumie na samej benzynie i silnik przegrzać
Pytanie tylko ile ty tej benzyny zatankowałeś w tedy
Ja bym zalał bak do pełna ropa i tyle ma śmigać znów Pewnie gdzieś sa resztki benzyny w układzie i dlatego trudno odpala bo się benzyny sama nie zapali jak ropa
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum