Forum Klubu ROVERki.pl :: [ MG ZTT] Pytanko o korekcje swiatel xenon
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[ MG ZTT] Pytanko o korekcje swiatel xenon
Autor Wiadomość
Stanislaw 

Rover 75

Wysłany: Pią Cze 15, 2012 13:24   

Czyli jeszcze inne zarowki sa w tych naszych Roverkach,do ubieglej srody sadzilem ze mam w aucie zestaw zgodny z instrukcja kupowalem zarowki H1( we Francji obowiazkowe jest wozenie ze soba zestawu zapasowego zarowek,a od lipca zeby bylo ciekawiej to jeszcze alkomatu-moze byc jednorazowka za 1.50 Euro)ale dobrze ze kolega poruszyl ten temat,dzis sprawdzilem co siedzi w moim aucie i mam H9 normalne nie Xeony i teraz musze wymienic zapas,ale przynajmniej szwagier sie ucieszy z kilku zarowek w prezencie

SPAMU¦

Wysłany: Pią Cze 15, 2012 13:24   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

dziej076 

Wysłany: Sob Cze 16, 2012 17:30   

Stanislaw . Lamp fizycznie nie bede zmienial bo i po co mam przeciez klosze juz po facelifcie dozuce tylko inne zarniki i trafo na ktore zreszta jest dosc miejsca oryginalnie .Plus pobawie sie z montazem spryskiwaczy .Co do oryginalnych zarowek to Mg nieco sie roznilo od Rovera pomimo tego ze niby ta sama firma .Roznilo sie szczegolnie pod wzgledem zarowek bo w Roverku byly H 1 bynajmniej ja takie mialem w wersji z 2002 roku w kombi . Oj tak sobie wnioskuje nasze samochody moznaby porownac np do produkcji polskiego JUNAKA --- W MODELACH M07 inna rama inny bak inny karter silnika inne blotniki itp , a w 1961 roku po przejsciu na model M10 dawali w motor wszystko jak leci aby pozbyc sie starych czesci i mieszali czasami .Wlasnie wtedy pojawilo sie okreslenie wersja przejsciowa ( wiem bo wlasnie taka wersje JANKA mam ) Tak wiec nie zdziwi mnie fakt np MG ZT z 2005 roku bez xenonow a np z 2003 z xenonami .P-ozdrawiam z krainy deszcowcow Szkocji --- Andrzej
Ps Stanislaw odnosnie alkomatow we Francji jade na urlop ( moim MG kiem ) koncem lipca na poludnie do Marseillan Plage niedaleko Agde i mam do przejechania ok 1100 km z Calle .Zalozywszy ze zatrzyma mnie policaj ze trzy razy to za kazdym razem mqam miec alkomat ze soba ?? ?? Kupilem juz na wyjazd zestaw 2 szt u nas w Halfordsie ( sklep samochodowy ) ale to tylko dwie sztuki a co bedzie jak mnie ze trzy razy smigna ?? ?? Przeciez nie bede targal worka alkomatow ze soba . Jak to u was policja rozumuje zawsze dmuchasz czy tylko jak wyczuja alkochol ?? ??

Stanislaw 

Rover 75

Wysłany: Sob Cze 16, 2012 19:46   

dziej076 Witaj ja tego rozporzadzenia nie rozumiem za bardzo troche to idiotyczne ale w maju wprowadzil je Sarkozy.Do tej pory jak zatrzymywala mnie zandarmeria to kazali dmuchac w swoj alkomat teraz moze nie maja na ustniki,cholera wie jak to bedzie wygladalo,w kazdym razie musi byc na wyposazeniu auta,za jego brak 11euro mandatu.Sam musze go kupic ale kupuje tylko jeden najtanszy w aptece-co dalej zobaczymy,przepis moim zdaniem durny-co mial na mysli ustawodawca nie wiem.Z drugiej strony patrzac, to zandarmeria nie jest zbyt upierdliwa,natomiast mandaty za przekroczenie predkosci-tego nie odpuszczaja,sam niedawno placilem 90euro za przekroczenie predkosci o 9 km-to juz troche boli w kieszeni

Odpowiedz do tematu