Wysłany: Czw Cze 21, 2012 21:11 gandi MG ZT 190 2.5 V6 ambitne plany modów na wiosne
Witajcie, chcialbym zaprezentowac moj nowy nabytek, pochwalic sie slicznoscia a tez i poznac Was bliżej, i mam nadzieje jak najbardziej zintegrowac sie z klubem.
Poprzedni pojazd moj to byla kultowa marka z kultowym modelem czyli mazda 323f BA z swap'owanym silnikiem z 2.0 na 2.5 V6 166 koni. Niestety lata jej juz mialy sie blizej koncowi postanowilem nabyc cos nowszego i rownie nietuzinkowego jak ona, majac dosc od wielu lat latajacych po naszych drogach VW, OOOO i Opli. Wybór padl na MG. Przynam niesamowity model Marka i wykonanie. Oto chodzilo.
Oto Moj potworek ; rocznik 2001
Tu sobie bede wpisywac co zostalo i w jakim terminie zmienione naprawione itd, ku informacji auta i i innych.
Prace nad autkiem rozpoczete. Miesiac lipiec przyniosl naprawy i lekkie modyfikacje
- Wymiana simeringu na wale
- Wymiana sprzegła, obecne LUKa
- Wymiana świec
- Wymiana filtra Oleju
- Wymiana oleju z pol-syntetyka na pelny syntetyk Fuchsa 5W40 Przejechane juz poltorej tysiaka i narazie oleju nie wziął ani grama.
- Wstawienie instalacji LPG; Stag 300+ IV, wtryski HANA czerwone, Parownik do 250 koni
- Wymiana filtra powietrza
- Czyszczenie i nabicie klimy
- Wimiana oleju w skrzyni na fuchsa
- Zakupiłem nowe postojowe LEDy CAN BUS (wymienione), końcówki wydechu(zamontowane) oraz żarniki 6000k
Sierpien przyniosl kolenje dodatki
- planowanie glowic
- wymiana uszczelek pod glowicami
- wymiana uszczelniaczy zaworowych, autko rozebrane bylo wiec od razu wymienilem
- wymiana poduszek pod silnikiem
- i wymiana oleju na fuchsa pro gaz 5w40
Ostatnio zmieniony przez gandi84 Pią Wrz 07, 2012 20:01, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 21:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Prace nad autkiem rozpoczete. Miesiac lipiec przyniosl naprawy i lekkie modyfikacje
- Wymiana simeringu na wale
- Wymiana sprzegła, obecne LUKa
- Wymiana świec
- Wymiana filtra Oleju
- Wymiana oleju z pol-syntetyka na pelny syntetyk Fuchsa 5W40 Przejechane juz poltorej tysiaka i narazie oleju nie wziął ani grama.
- Wstawienie instalacji LPG; Stag 300+ IV, wtryski HANA czerwone, Parownik do 250 koni
- Wymiana filtra powietrza
- Czyszczenie i nabicie klimy
Zakupiłem nowe postojowe LEDy CAN BUS, końcówki wydechu oraz żarniki 6000k
Sierpien przyniosl kolenje dodatki
- planowanie glowic
- wymiana uszczelek pod glowicami
- wymiana uszczelniaczy zaworowych, autko rozebrane bylo wiec od razu wymienilem
- wymiana poduszek pod silnikiem
- i wymiana oleju na fuchsa pro gaz 5w40
wczoraj słyszałem jak startował taki ZT.. głupio się przyznać ale pierwszy raz widziałem to auto w akcji i mówiąc szczerze zakochałem się w jego rasowym dźwięku silnika.. miód i słodycz dla uszu.. nie wiem czy ten dzwięk jest standardowy dla V-ki, czy może miał zmieniony wydech, ale był cudny. tak więc dbaj o swój egzemplarz, dbaj
Super się prezentuje na tych felach. Po prostu bajka . A co do mazdy to też mam do niej wielki sentyment miałem 323f BG. Świetne auto które wiele razy mnie zaskakiwało, oczywiście pozytywnie.
Zaczyna sie jesien i zima, czyli czas odkladania kasy i planowania wydatków na wiosne. Nowe mody juz w planach, bedzie lekko ze smaczkiem ale agresywnie.
opcjonalnie ADVAN FELGI 18'' ponizej
Tarcze GTR Brembo + heble
Dokladka przód
A tak wyglada w realu pod kolor danego auta
Zachecam tez wszystkich ktorzy maja FB do glosowania na moje autko. Was to nic nei kosztuje a mi dalej jakas opcje na wyjscie na wyzsze pole niz 12 na ktorym obecnie jestem, ponizej link
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum