Witajcie mam opcje dostania nowego zestawu beta takiego jak w linku za cenę 320 zł i teraz mam pytanie czy ktoś posiada ów zestaw jak grzechotki się w tym zestawie sprawują dzięki za opinię
Powiem CI jedno Beta dla amatora i Łikendowego grzebki wystarczy ale jak chcesz pracować tymi narzędziami to w podobnej cenie ale o niebo lepsze King tony albo stanley albo najwyższa półka Fakoma
Ja szczerze polecam klucze firmy Jonnesway, są w podobnej cenie za zestaw, a można uznać je za serwisowe, dokręcałem takimi koła w Starze przez rurę dwumetrową, grzechotki też są bardzo mocne.
jestem amatorem grzebie od czasu do czasu przy aucie. Nic więcej, potrzebuje zestaw cena/jakość dla łikendowca. Fakom wiadomo ale tam ceny za zestaw taki jak ten to lekko ponad 1 tys.
Balas87, od czasu do czasu też są klucze dobre potrzebne, jak masz odkręcić jakąś zapieczoną śrubę i ma Ci się nasadka skręcić bądź pęknąć to nie warto nawet za 20zł takich zestawów brać, lepiej kupić raz a porządne, żeby służyły i służyły.
Właśnie nie mogę znaleźć ani grzechotki ani zestawu w oficjalnym katalogu bety na 2012r .... tzn wszystkie inne nr kluczy zestawu się zgadzają ale nr grzechotek ani zestawu nie ma......
[ Dodano: Sro Cze 27, 2012 09:30 ]
Dzwoniłem do beta polska w sprawie tych kluczy z prośbą o weryfikację danego zestawu i tak:
Zestaw ten to tak zwany Easy Beta objęty promocją skierowany dla amatorów, który jednocześnie jest wystarczająco wytrzymały bo firma beta nie może sobie pozwolić na mega wpadki bo poleci opinia.
Chcą zaistnieć również na tym budżetowym rynku, gdyż tam jest ogromna kasa, dlatego powstał ten zestaw.
Facet powiedział że jeśli ktoś nie założy metrowej rury na grzechotkę z tego zestawu tylko będzie używać jej z głową to posłuży ona ładnych kilka lat. Jednocześnie powiedział że grzechotka spokojnie wytrzyma siłę ludzkich mięśni jeśli będzie to ruch jednostajny a nie szarpany.
Także ja kupuje zestaw beta w tej cenie to są zestawy toja bądź jato. Myślałem nad prooxonem ale za dobry zestaw 65cz trzeba dać ok 460zł, Honiton 94cz również budżetówka tej firmy cena z wysyłką ok 260 zł więc wybór padł na Bete - cena/jakość ( jak dla mnie )
uzywam ten zestaw juz ponad rok i z czystym sumieniem polecam YATO
_________________ Tomcata na części info na PW
JJJJ [Usunięty]
Wysłany: Sro Cze 27, 2012 19:17
W domu mam Covala zestaw który był podany w linku i grzechotka 2m rurom dała rade, Narzędzia raczej używam do napraw swoich aut, typowe majsterkowanie. Wujek posiada znowu wymienione tutaj Yato on ma zaś przydomowy warsztat i też grzechotki cały czas działają ma już ok 5-7 lat
Ja jakiś czas temu kupiłem sobie taki zestaw Hitachi:
http://allegro.pl/klucze-...2431969669.html
Cena dosyć duża, ale jest w tym wszystko co potrzeba i w jednej walizce, a nie w całym garażu (miałem juz dosyć jak jednego klucza szukałem pół dnia).
W domu mam Covala zestaw który był podany w linku i grzechotka 2m rurom dała rade
Ja tu czegoś nie rozumiem, bo skoro masz ten zestaw to oprócz grzechotki jest pokrętło T, które możesz przedłużać do woli więc po co sprawdzać wytrzymałość grzechotki za wszelką cenę?
Rozumiem jeśli posiada sie tylko grzechotkę to ok, trzeba odkręcić to sie przedłuża ale mając cały zestaw...
Swoją drogą posiadam zestaw Stanley, używam go dosyć często do naprawy swoich samochodów w pracach przydomowych. Konkretnie ten zestaw: http://allegro.pl/komplet...2286637080.html
Mam go już dosyć długo i jestem zadowolony, niczego nie pokrzywiłem i nie połamałem jak do tej pory, może dla tego że nie używam ich tak jak koledzy z postów wyżej, jedyne na co mogę narzekać to to iż brakuje mi nasadek torx wewnętrznych jak i zewnętrznych oraz dużych imbusów, ale kupując go nie wiedziałem, że będą mi potrzebne.
KNA napisał/a:
Cena dosyć duża, ale jest w tym wszystko co potrzeba i w jednej walizce, a nie w całym garażu (miałem juz dosyć jak jednego klucza szukałem pół dnia).
Jeżeli mógłbym wybierać brałbym ten zestaw, to taki mobilny garaż, bardzo fajny zestaw.
KNA napisał/a:
Jeżeli mógłbym wybierać brałbym ten zestaw, to taki mobilny garaż, bardzo fajny zestaw.
Mi także ten najbardziej przypadł do gustu, jednak należy zwrócić uwagę na 2 rzeczy:
-znacznie odbiega ceną od wcześniejszych propozycji (nie ta półka)
-nadaje się do garażu lub reperowania samochodu przy domku jednorodzinnym, jeśli niestety ma się do dyspozycji jedynie parking na osiedlu (jak np. ja) to wybierze się walizeczkę, którą zawsze można wziąć w całości do ręki
Co do ceny to faktycznie "trochę" odbiega, ale trzeba sobie zadać pytanie, czy opłaca się kupować mniejszy zestaw za te 320zł? A jeżeli raz czegoś w nim zabraknie i drugi raz, to trzeba będzie dokupić osobno i robi się kolejna graciarnia. Ja tak pomyślałem (bo też z początku jak usłyszałem, że ponad 600zł za te narzedzia trzeba dać, to się w czoło pukałem), ale przemyślałem i stwierdziłem, że jak już kupować to raz i coś konkretnego. Ogólnie ten zestaw polecił mi kuzyn (on ma już ta walizeczkę jakieś 2 lata i jest zadowolony). Mieszka on w bloku i co prawda ma garaż, ale taki że się praktycznie samo auto mieści i żeby zrobić coś w nim przy samochodzie to trzebaby być akrobatą, wieć naprawy robi na parkingu i nigdy nie narzekał, że jest mu ta walizeczka nieporęczna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum