Wysłany: Sob Lip 07, 2012 14:59 [ MG ZT-T ] Brak przekaznika ale jakiego ?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2004
Hej witam wszystkich. W jednym z moich postow pisalem o problemie z otwueraniem tylnej szyby i w zwiazku z tym iz wszelkie podpowiedzi okazaly sie mylne ( choc wielkie dzieki za nie rowniez ) doszedlem do wniosju ze tzw rycia za przyczyna czas nastal i tak. Po doglebnym sprawdzeniu wszystkiego co mozliwe lacznie z wiazkami elektrycznymi doszedlem do ewentualnej przyczyny problemu a wiec :
Ktos nie wiem kto i dlaczego ominal drutem cala skrzynke bezpiecznikow ta pod maska spinajac instalacje na krotko , do tego ztwierdzilem BRAK jakiegos przekaznika z boku skrzynki bezpiecznikow tej w luku osobowym tj po stronie pasazera. Sa tam jakies kostki i luzne kable czesciowo mostkowane rowniez na tzw krotko do zasilania skrzynki bezpiecznikow. Tu nasowa sie moje pytanie czy ktos wie od czego odpowiedzialny jest ten sterownik kolo skrzynki bezp w luku pasazerskim i ewentualnie zna tej czesci nazwe konkretna chodzi o to aby ja kupic i na nowo podlaczyc. Drugie moje pytanko potrzebuje zdjecie skrzynki bezpiecznikow tej spod maski ( oczywiscie otwartej ) tak aby precyzyjnie zlokalizowac co i jak bylo oryginalne a co ktos namotal . Z gory dzieki za pomoc. Pozzdrawiam z krainy deszcxowcow Szkocji
Andrzej
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 07, 2012 14:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dziej076 Witaj,ja moge Ci jutro porobic zdjecie tych bezpiecznikow,tylko ze ja mam diesla i nie wiem czy skrzynka jest taka sama jak w benzynie.
Pozdrowienia
Stanislaw dzieki za odpowiedz Z tego co sie orientuje w zasadzie skrzynka bezpuecznikow jest ba POWINNA byc taka sama roznica tylko w niektorych bezp np od systemu podgzewania swiec zarowych. Zastanawia mnie tylko fakt jakiego przekaznika brakuje kolo skrzynki bezpiecznikow tej w srodku tj kolo nog pasazera :-( . Oj chlopaki cos nirzle namotali zastanawiam sie tylko co jeszcze mnie zaskoczy heeeheee. Prawdopodobna przyczyna tego wszystkiego byl fakt ze samochod kiedys byl kradziony i napewno wyrwali wszystkie kable lacznie z wiazka od imobilajzera a pozniej Policja jak juz go odzyskala to firma ubezpieczeniowa wystawila go na sprzedaz jako uszkodzony bez kluczyka , a FACHOWCY zalozyli wszystko po swojemu aby chodzilo . Nadmienie tylko ze : brak alarmu ( tj alarm wyje gdy wlanczam swiatla i np chce wymyc przednia szybe i uzyje spryskiwaczy - wtedy alarm sie wlancza ) poza tym nie otwiera tylnej szyby ( juz ) bo predzej np po zamknieciu samochodu moznabylo go otworzyc za pomoca otwierania tylnej szyby . Teraz po poprawnym podlaczeniu kostek nie otwiera szyby oczywiscie nadal ale za to nie idzie otworzyc samochodu jak zamkne go np z kluczyka. Poza tym brak korekty lusterek bocznych ale tylko w gore reszta dziala ( boki i dol ) albo np rzednie swiatla sie samopoziomuja po wlaczeniu stacyjki i swiatel ale juz np podczas jazdy korekcja wysokosci nie dziala . Oj mowie ci Stanislaw jak dostalbym w swe rece tych FACHOWCOW dlugo bysmy sobie porozmawiali heeeheeehreee. Dzieki jeszcze raz jak bedziesz mogl podeslij mi te fotki to moj adres : dziej075@hotmail.com
Pozdrawiam Andrzej
Ok,jutro zrobie i wysle Ci te zdjecia,co do opisywanych ojawow uszkodzen to niestety nie jestem dobry w elektryce samochodowej,sam modle sie by mi nic w tym moim Roverku nie wysiadlo bo przy francuskich cenach za uslugi to bede placil i plakal,albo w miare mozliwosci jechal do Polski i naprawial tak jak robilem to z 45 tka,rozrzad we Francji to koszt ok 650 euro a w Polsce zrobilem za niecale 200 euro,ale taka jest rzeczywistosc. Co do tego Twojego adresu internetowego to kiedys nie chcialy przejsc mi wiadomosci na ten hotmail,ale moze byl to przypadek,sprobuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum