Wysłany: Sro Lip 11, 2012 23:51 [Mg ZR 160 ]dziwny osad w zbiorniczku plynu chlodniczego
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam . Otoz zagladam do zbiorniczka plynu chlodniczego a tu zdziwko otoz zbiorniczek pokryty jest bokami takim dziwnym osadem a sam plyn jest czysty taki jaki wlalem wylalem plyn umylem zbiorniczek i zalalem od nowa plynem i po okolo tygodniu znowu jest pokryty na bokach tym dziadostwem wrzucam zdjecia powiedzcie mi co to ? pod korkiem wlewu oleju nie ma nic jest czysty . O co chodzi ?
_________________ Pasja to MG
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 23:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Długo masz auto? Możliwe ze po poprzedniej naprawie uszczelki układ został źle przepłukany.
Jednak jeżeli wcześniej tego nie było, to niestety czeka Cie naprawa.
Oprócz tego osadu na ściankach zbiorniczka, dokladnie w miejscu styku powierzchni płynu ze ścianką, powinna być "czarna nitka" z oleju.
Jak jesteś z Łapanowa to najlepiej rób to u Pawła Midowicza w Krakowie. Ja właśnie niedawno odebrałem swoje auto od niego i wszystko działa perfekcyjnie - wkręca się do odcinki, nie szarpie, nie przegrzewa się, a historii zrąbanych VVC po HGFie, naprawianych w stodole jest na forum multum.
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 11:58
marcinmarcin napisał/a:
Jak jesteś z Łapanowa to najlepiej rób to u Pawła Midowicza w Krakowie. Ja właśnie niedawno odebrałem swoje auto od niego i wszystko działa perfekcyjnie - wkręca się do odcinki, nie szarpie, nie przegrzewa się, a historii zrąbanych VVC po HGFie, naprawianych w stodole jest na forum multum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum