Kilka rzeczy jakie postanowiłem zrobić w swoim poczciwym Roverku.
Może nic nadzwyczajnego ale mi sie podoba i chciałem się podzielić wypocinami:)
A więc zaczęło sie od lamp, wstawiłem listwę LED pod klosze, efekt jak widać, że osób mrygało mi światłami, że niby nie mam włączonych świateł, są teraz włączone razem z mijania( przeglądy przechodzi uprzedzając pytania)
Strasznie mi przeszkadzało brak podświetlania schowka, więc poszły ledy(zostało trochę z lamp
A oto efekt :
Kolejna sprawa to ozdobne listwy chrom wokół szyb, strasznie mi się podobają, postanowiłem też takie mieć. Problem w tym, że naklejkom nie wierze a chrom w sprayu wygląda mało autentycznie. Zdecydowałem się jednak na spray, tylko, że 3 warstwy i w miarę możliwości wypolerowanie powierzchni i nałożenie bezbarwnego.Zdjęcie po malowaniu 3 krotnym zostało jeszcze wypolerowanie i pomalowanie bezbarwnym.
W między czasie zmiana filtru na stożek, tak wiem dolot powinien być z zimnego powietrza, ale z silniczka 1.4 nie zrobię nigdy demona mocy więc spadek o 2-4KM nie przeszkadza mi a efekt wizualny i dźwiękowy jest fajny .
Zmiana oświetlenia zegarów i dodanie kontrolki włączenia wiatraka.
Kolejny mod, to okleina drewnopodobna.Jako że materiał fajny w planach oklejenie oryginalnych listew, myślę, że rozjaśni to wnętrze, oklejenie wnęki zegarów i myślę nad zerwaniem weluru z boczków i też oklejenie drewnem.
Ostatnio dzień wolny poświęciłem na zrobienie gałki zmiany biegów. Wiem, że już na allegro nie ma, a jak były to też w nieprzystępnej cenie, a nie zamierzam do auta za kilka tyś wkładać nie wiadomo ile więc....Projekt i wykonanie własne
Podświetlanie lepiej wygląda, tylko d..a fotograf
Ostatnio zmieniony przez KATwawa Pią Lip 20, 2012 23:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 17:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Alusiów nie było w komplecie i jakoś mi sie nie spieszy z zakupem, co do okleiny to wzór jest bardzo podobny do oryginału, tyle że kilka tonów jaśniejsze. Rzecz gustu mi się akurat takie jasne desenie podobają:)
Co do gały, nie jest to okleina tylko drzewo, o ile dobrze pamiętam debina
Jak widzę kolega ma doświadczenie w oklejaniu tylko na masce zabrakło towaru
A tak poważnie to do końca nie rozumiem co masz na myśli, każdy spełnia swoje pomysły, a że nie są one akurat zgodne z Twoją wizją to cóż.... życie
Ja pojadę po kolei:
- listwy led - jak dla mnie WT, nie mają homologacji jako światła do jazdy dziennej, więc do niczego nie przydatne, efekt wizualny też żaden bo świecą razem ze światłami mijania, ja kupiłbym porządne światła do jazdy dziennej, na pewno wyglądały by dużo lepiej i spełniały jakąś rolę w aucie;
- podświetlany schowek - tu nie mam sie do czego przyczepić, mod na plus
- ramka "chromowana" - fajnie by wyglądała jak byłaby tylko dookoła wszystkich szyb, a nie każdej z osobna, bo co za dużo to i świnia nie zje;
- filtr stożkowy - tu też twoja wola, ale jeśli już miałbym jakiś wstawiać to wybrał bym inny, bo ten chromowany raczej do niczego pod maską nie pasuje, ale najważniejsze to to, że przed jego założeniem najpierw porządnie wyczyściłbym komorę silnika, a nie wsadzał takie "świecidełko" do brudu;
- zegary - jak dla mnie dyskoteka i bez gustu, ale każdy ma gust inny;
- okleina drewnopodobna - fajnie wygląda całość w drewnie, ale do tego wnętrza lepiej pasowało by jakieś ciemne;
- gałka - bardzo fajna, ale też powinna być ciemna;
- czerwone pokrowce na fotelach (tak myślę, że to pokrowce) - też nie pasują do niczego, chyba że do gaśnicy.
Ja na twoim miejscu, zamiast ładować kasę w takie duperele, uzbierałbym kasę na jakieś fajne felgi np. 16-stki, bo od tego zaczyna się jakikolwiek tuning (jeszcze nie widziałem tuningowanego auta na brudnych stalówkach) i porządnie wypucował auto. Jak dla mnie czyściutkie auto na ładnych felach to jest coś za czym zawsze się obejrzę, nawet jeżeli będzie to Tico (w końcu o to chodzi w tuningu). Natomiast z jakiegoś udziwnionego na siłę auta można się tylko pośmiać. Oczywiście jest to tylko moja opinia i jeżeli chcesz brnąć dalej w to co już zacząłeś, pokazywać to na forum i Ci się to podoba, to proszę bardzo, w końcu to twoje auto, ale musisz się liczyć, że przedstawiając swoje auto publicznie krytyka może się pojawić.
Nie chcialem byc az tak szczery ale widze coraz wiecej zaczyna roverkow atakowac tanie allegro typu top gun ledy na cala wysokosc i szerokosc na swieta niektore rzeczy pasuja ale na choince nie w samochodzi
Co do mnie takk folii w tym miejscu zabraklo urwala sie niewiadomo czemu folia orafol 960 car wrap czy jakos tak ale to byl pierwszy element oklejany mimo wszystko stiker na masce ze wszystkich najlepiej wyglada ja ciagle cos przerabiam i dopiero jak wszystko skoncze to pokaze calosc na forum publicznym
Jak dla mnie szczytem dobrego smaku i elegancj tuningu to mg zr euro smooth jak ktos chce wklepie w google i znajdzie samochod na ktorym glownie sie wzoruje
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To z tuningiem wizualnym nie ma za wiele wspólnego. Jakieś tanie badziewne gadżety z allegro tak wiec proponuje moderacji temat przenieść do działu "nasze auta" i tam niech się właściciel chwali "modyfikacjami", a ten dział zostawmy dla tematów które mają cos wspólnego z prawdziwym tuningiem.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Co jak co ale mi się bardzo podoba fura tunersa, ten sticker z maski daje mu bardzo dużo uroku. Sam bym sobie tak zrobił ale zastanawiam się czy do dwusetki będzie pasować i czy tuners nie posądzi mnie o kopiowanie.
OK przyjąłem słowa krytyki. Jak dla mnie Rover, to tak jak kiedyś fiat126p, tani samochodzik do zabawy:)
Moderator niech przeniesie do właściwego działu.
O kopiowanie raczej nie ale jak dal przyklad tasiora nie koniecznie do kazdego to pasuje u mnie w czrnym macie troche by bez tego bylo pusto
No właśnie, a z granatowego ciężko coś ukręcić, więc będzie raczej clean. Tak naprawde nie widziałem tasiora dwusetki, ale fakt, ten sticker tam nie pasuje.
bizon napisał/a:
kurde, kazdy zaklada drewno, a ja drewno zamieniam na czarny
Ja też wywaliłem bo kurde, tak naprawdę to drewno do niczego nie pasuje, poza tym to nie drewno.
Jak dla mnie Rover, to tak jak kiedyś fiat126p, tani samochodzik do zabawy:)
tu żeś mnie bracie zasmucił szkoda, że ludzie tak postrzegają tę markę
Jasne, najlepiej założyć maskę aby nie było widać emocji. KATwawa to taki śmieszek, wyśmiewa tuning pomysłu innych osób, a sam nic lepiej nie potrafi zrobić i nie ma gustu, co widać wyżej.
Jak dla mnie Rover, to tak jak kiedyś fiat126p, tani samochodzik do zabawy:)
tu żeś mnie bracie zasmucił szkoda, że ludzie tak postrzegają tę markę
Jasne, najlepiej założyć maskę aby nie było widać emocji. KATwawa to taki śmieszek, wyśmiewa tuning pomysłu innych osób, a sam nic lepiej nie potrafi zrobić i nie ma gustu, co widać wyżej.
Gust to rzecz indywidualna, emocji brak, bo to co robię robię dla siebie, co do wyśmiewania to tylko żart, na poważnie uważam, że autko kolegi świetnie się prezentuje, co do kwestii czy umiem czy nie to chyba nie ta droga, tu kwestia finansowa,czy użyje profesjonalnych materiałów czy tanich podróbek, nie widzę sensu do samochodu za kilka tyś wkładać kilkanaście aby było profesjonalnie, doskonale zdaję sobie sprawę, że to Rover i raczej już nie sprzedam go, bo sam kupując sprzedawca prawie prosił mnie abym go kupił. Więc jaki sens inwestycji?
To co zrobiłem kosztowało mnie hmm ok 80zł? i kilka czteropaków tyskiego
Wybaczcie za porównanie Rovera do malucha, chodziło mi tutaj głównie o aspekty cenowe, tani samochód do zabawy, nie "oszpeciłbym" auta za normalne pieniądze.
Ależ burze wywołałem sorrki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum