Jeśli chodzi o to co wyświetla komp to :
1. przebieg dzienny trip 2
2. zasięg na paliwie które jest aktualnie w zbiorniku
3. średnie zużycie paliwa
4. średnią prędkość
5. alert o przekroczeniu ustawionej prędkości.
Dodatkowo wszelkie informacje n/t stanu auta które w normalnych licznikach sa w górnym polu z ikonami:
1. otwarte drzwi
2. światło tylne
3. trakcja
4. klocki hamulcowe
5. przepalone żarówki (tytaj pojazuje dokładnie która padła poprzez rysunek auta i opis)
6. itd....
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 19, 2012 17:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
siekiera, to nie jest spalanie chwilowe tylko średnie, jeśli masz komputer sterowany przyciskiem na dżwigni kierunkowskazów i przełącznika świateł długie-krótkie to wskazuje średnie zużycie paliwa od ostatniego resetu (resetuje się trzymając przycisk wciśnięty przez około2-3sekund dla wartości wyświetlanej na ekranie wyświetlacza),zasięg na paliwie w zbiorniku, średnią prędkość, ilość przejechanych kilometrów , limit predkości o ile jest ustalony
Bo to chyba jest raczej nie realne zeby tele mi auto palilo na postoju:P a gdzie moge znales tlumaczenie i znaczenie tych komunikatow na kompie?
...zużycie to ilość spalonego paliwa w stosunku do pokonywanych km więc jeśli auto chodzi na biegu jałowym zużywa paliwo a nie pokonuje km więc cały czas będzie rosło średnie zużycie wraz z długością postoju aż do jakichś absurdalnych liczb ...więc wskazania są prawidłowe może nawet pokazać spalanie 100/100
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
No to by sie gadzalo z tym co mowisz, ja tez sie zastanawialem po resecie czmu spalanie na jalowym ejst tak wysokie, ale dalszymc iagu nie dostalem indformacji w jaki sposob sprawdzic czy Vis zyje czy nie. Zakupilem OBD II ELM na lacze bezpzewodowe z androidem. Ale poza poduszka nie mam zadnego bledu.... a spalanie ejst za wysokie. swiece wymienione, filtr nowy.
No ok to jak mogę sprawdzic za pomoca komutera ile naprawde pali na Postoju czy w trackcie jazdy czy wyswietlanie ile zostalo kilometrow to pokonania na paliwie jest prawidlowe? juz nic z tego nie rozumiem sorry:)
[ Dodano: Czw Lip 19, 2012 20:49 ]
Juz wszytko wiem A jest mozliwosc srawdzenie w komie salanie chwilowe
moment ale czy gandi84, sprawdzałeś spalanie poprzez tankowanie do pełna i sprawdzenie tak na prawdę ile ci pali? gdyż może masz przestawiony współczynnik korekcji zużycia paliwa i może ci zawyżać spalanie w komputerze:) więc sprawdź spalanie poprzez tankowanie do pełna przejechaniu około 200km i znów zatankuj i przelicz ile ci spalił oczywiście wyzeruj spalanie w komputerze, wtedy porównaj spalanie z średnim spalaniem w komputerze
Oki otworzylem pierwszy Vis ten do ktorego jest lepszy dostep. Byl juz robiony lub czyszczony bo byl zalozony na silikonie i mial poulamywane zaczepy pokrywy. byl suchy w srodku, do drugiego jest gorszy dostep i tez pozno bylo wiec pokukam jutro. co do spalania dobry pomysl:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum