Na ostatnim zdjęciu widoczny jest ten element który uległ uszkodzeniu.
I teraz moje pytanie, gdzie mogę dostać taki element? szukałem na allegro ale nie ma. Ewentualnie czym mogę go zastąpić? może macie jakies sprawdzone sposoby.
Sprawa jest kłopotliwa, bo muszę otwierać bagażnik od środka.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 08:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A czy ten element nie jest czasami identyczny we wszystkich zamkach?
Wtedy możesz kupić zamek używkę i podmienić, powinno nawet taniej wyjść niż szukanie tej części jako nówki.
Podłącze się może, u mnie natomiast problem jest taki, że po prostu nie można odblokować zamka.. ten plastikowy mechanizm wszystko działa, natomiast gdy tą linką przycisk 'ciągnie' zabezpieczenie zamka ten ani drgnie.. ani siłą ani WD-40 nie pomogło... do tego ciężki jest tam dostęp, co mogę temu zaradzić?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Mar 2012 Posty: 35 Skąd: Jaworzno
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 16:27
Pbawiam się, że kropelka nie da rady, gdyż jest to klej do połączeń stałych, sztywnych. a ten element dość mocno pracuje przy każdym przekręceniu zamka, czy użyciu centralnego czy normalnego. Nie mam zamiaru pakowac się w koszta, bo 200 zł za kawałek plasiku nie mam zamiaru dawać. Zastanawiałem się nad pospawaniem tego elementu spawarką do plastiku. Ale obawiam się, że może szybko pęknąć.
Oczywiście, najlepiej to pospawać, lecz jeśli nie robisz tego na co dzień to zawieź ten element do człowieka który spawa plastiki, to pospawa to odpowiednim materiałem i nigdy w życiu to nie pęknie, wiem co mówię:)
no i własnie nasz kolega kupił auto od takiej kropelki,jak czytam takie cos to słabo mi sie robi,jakis czas temu gosc pisał ze nawet gumy przgubów skleił kropelka i zrobił już 10tys. inic sie niedzieje pozdro dla JRdarus1 Ps klej OK
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 14:04
Odświeżam temat. Przepraszam, że tak długo nie pisałem ale niespodziewany wyjazd mi się zdarzył
Gdyby ktoś miał do sprzedania zamek bardzo proszę pisać:)
PS. Ja tez mam auto od fana kropelki i niech go ch.. upali za taka robote, wszystkie plastiki w drzwiach poklejone. Zeby mu ktos ladpy do dupy przykleil kiedys
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga edycji :.
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 08:53
Próbowałem naprawić tą drobną usterkę klejem, nawet bardziej specjalistycznym. ale niestety gdyuruchomiłem centralny zamek topekło na nowo
Co do aukcji to cena wydaje mi sie i tak spora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum