no niestety Radom nam nie wypalił, sory jeszcze raz za zamieszanie.
ja kupiłem cztery używane r888 i lecę na ułęż, pewnie już ostatnie upalanie w tym sezonie.
byle do wiosny
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
byłem w niedzielę, mistrz trasa, całkiem szybka ale na tyle mało prostych, że nie dyskryminująca fur poniżej 300 kuni prawie 5 km fajnej próby, Wróbel się postarał, chyba najfajniejsza próba jaką widziałem póki co na ułężu.
Pierwszy raz jeździłem na r888 i powiem tyle.. NIGDY WIĘCEJ INNEJ OPONY (no chyba, że pełen slik).
Pogoda dopisała, frekwencja też dobra. Clio się nie wysypało więc wypad bardzo udany. Mój najlepszy czas 3:28:8. Najlepszy czas dnia czerwonego evo 3;05:xx masakra..
tutaj trasa zgrana z racechrono
http://www.gpsvisualizer....24.201.172.html
przejazd puga 106 (bardzo mocnego, ale kierowca pierwszy raz upalał po złożeniu fury i do tego miał opony jakieś słabe więc do prędkości można trochę doliczyć). Ja na końcu prostej przed szykaną po dobrym wyjściu z prawego zakrętu miałem już wbitą 4kę na chwilę a trójkę mam do >150km/h wg. gps więc dało się szybko polecieć
Oj to nie na moje autko trasa ITD to tak koo 140-150 zaczyna dyszec a wirusa nie mam wiec seria nie pojedzie ale troche opon mozna zostawic
Niestety choruje na chroniczny brak czasu, nawet na wyleczenie, bo choruje tez na gardlo
Ale przyjdzie lepszy czas... i zostanie troche mojej gumy w ulezy Moze po sniegu polatam chociaz O i tym milym akcentem do nastepnego upalani, dawaj znac jak bedziesz mial info
[ Dodano: Pią Sty 13, 2012 00:19 ]
up up
15 stycznia motul cup na sluzewcu a w sobote SJR organizuje polatanie w UŁĘŻy ... ktos lata, orientuje sie co ciekawego sie dzieje w tych tematach, bo jak ogarne ZSa na 100 % technicznie to cos bym sprawdzil , narazie mam wrazenie ze pluje przodem, ale to na ulicach nei ma jak sprawdzic bezpiecznie wiec zamierzam sie sprawdzic to na torze
Z obecnym setup`em raczej bym się bał szybciej wejść w zakręt
Poczekam do lekkiej wiosny, założę letnie zawieszenie, zmienię stabilizatory i będzie można pośmigać
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
byłem w zeszłą sobotę przegonić trochę clio na ułężu. impreza organizowana przez Kaję Widawską i Pawła Widawskiego znanego gdzie niegdzie jako Buni
trasa po prostu mistrz! 5,1 kilometra, mało prostych, jeden szeroki nawrót a poza tym różne szykany i zakręty przechodzące jeden w drugi. Dzięki temu trzeba kombinować i mistrzowie prostych nawet w mocnych furach mają poważny problem
fura się nie męczy jakoś specjalnie (lichy francuz wytrzymał ponad 70 km upalania w 34 stopniowym upale).
to druga impreza organizowana przez ten duet, na której byłem w tym roku (byłem w czerwcu ale na pasażera) i obie trasy (różne) były naprawdę świetnie pomyślane.
koszt 250 zł. dwóch instruktorów dla chętnych.
Polecam szczerze!!
nie będą zadowoleni ci, którzy lubią iść ciągle ogniem np. słyszałem, że w niedzielę 1 lipca na WST lap race na ułężu była taka trasa, że szykanę szło się 160-180 bez odjęcia. Też trzeba umieć, ale ja na przykład wolę się nie uczyć takich rzeczy bez klatki w samochodzie. Mam za małe cahoones na taką zabawę
Moze podeslij jakis grafik planowanego upalania Ja mam cigale po Radomiu i Kielcach opony na wykonczenie, bo na przyszly sezon musi wskoczyc swiezy komplet
W Sierpniu jestem mocno elastyczny nawet w tygodniu Wiec... A ZS-em pierwsze dlugie trasy zaliczylem, wiec sie wjezdzam
Temat ten będzie funkcjonował jako ogłoszenie, więc proszę o śledzenie jego aktualizacji. Każda nowa informacja będzie dodawana jako mój nowy post z datą dodania.
Obowiązkowa REJESTRACJA na Time Attack
DOTYCZY TYLKO KIEROWCÓW, KTÓRZY STARTUJĄ,
NIE DOTYCZY OSÓB TOWARZYSZĄCYCH, PASAŻERÓW I AUT KTÓRE NIE STARTUJĄ!!
http://www.civicklub.pl/ZFR/
Naszykuj sobie dowód osobisty i prawo jazdy, po zarejestrowaniu zapamiętaj swój numer ID
Wydrukuj lub napisz go na kartce A4 i wsadź za przednią wycieraczkę wjeżdżając na teren lotniska !
KAŻDY KIEROWCA MUSI SIĘ SAM ZAREJESTROWAĆ!! Inaczej nie wjedzie na lotnisko.
Rejestracja internetowa działa tylko 30.08.2012r, po tym terminie wjazd na lotnisko kosztuje 200zł.
UWAGA - OBOWIĄZUJE LIMIT ZAWODNIKÓW DO 50.
Także nie czekajcie na ostatnią chwilę z wpłatami.
Termin organizacji imprezy:
1 września 2012r. (31.08.2012r - 2.09.2012r)
Miejsce organizacji:
Lotnisko Ułęż k/Ryk
Ośrodek Wypoczynkowy "Tęcza" w Jabłonowcu
Plan imprezy:
piątek 31.08.2012
Rozpoczęcie zaplanowane jest na piątek 31 sierpnia 2012r w Ośrodku Wypoczynkowym „Jabłonowiec”.
Na uczestników będziemy czekać od godziny 14:00 – 31 sierpnia 2012r. Jeżeli ktoś planuje przyjechać w późniejszych godzinach (np. wieczorem), prosimy o wcześniejsze zgłoszenie tego faktu, abyśmy nie musieli czekać przy bramie cały dzień. W razie problemów z trafieniem proszę o kontakt na numer komórkowy podany w podpisie i regulaminie TA. W miarę możliwości będę tłumaczył jak dojechać.
Do wieczora czas wolny na rozlokowanie się.
20:00 - ile damy radę Impreza integracyjna z muzyką serwowaną przez DJ’a lub własną. Danie gorące – zupa + drugie danie.
Alkohol i napoje gazowane we własnym zakresie.
sobota 1.09.2012
od 7:00 śniadanie
9:00 - uformowanie kolumny i wyjazd na lotnisko
10:00 - otwarcie bram lotniska i badania techniczne
10:45 - oficjalne rozpoczęcie TA
11:00 - Start Zawodów
17:00 - Wyniki Zawodów, wręczenie nagród i pucharów
17:30 - zakończenie dnia na lotnisku, uformowanie kolumny powrotnej
18:30 - powrót do Ośrodka i czas wolny
20:00 - ile damy radę - wspólny grill integracyjny z muzyką z aut
niedziela 2.09.2012
od 9:00 - śniadanie
12:00 - zakończenie imprezy.
Koszt całkowity TA:
Członek Stowarzyszenia Civic Klub Polska: zawodnicy
A. cała impreza
1. Lotnisko - 100zł
2. Pobyt w Ośrodku - 150zł (2 noclegi, 2 śniadania + obiadokolacja + DJ)
B. tylko lotnisko
1. Lotnisko 100zł
2. Lotnisko bez startów - 0zł
Pozostali zawodnicy:
A. cała impreza
1. Lotnisko - 150PLN/samochód (niezależnie od ilości pasażerów auta)
2. Pobyt w Ośrodku - 150zł (2 noclegi, 2 śniadania + obiadokolacja + DJ)
B. tylko lotnisko
1. Lotnisko - 150PLN/samochód
2. Lotnisko - 200PLN/samochód - zawodnicy którzy przyjadą na tak zwaną pałę - pod warunkiem, że będą jeszcze wolne miejsca do startu
Widzowie:
20zł za osobę
50zł za auto (gdy jest więcej niż 2 osoby w aucie)
Wyjaśnienie płatności dla niestartujących
kierowca - wjazd 20zł
kierowca + 1 osoba - wjazd 40zł
kierowca + 2 osoby - wjazd 50zł
kierowca + 4 osoby - wjazd 50zł
W celu potwierdzenia uczestnictwa w zawodach wymagana jest zaliczka w kwocie:
- 160PLN/zawodnik - jeżeli ktoś jedzie na całą imprezę (za osoby towarzyszące nie przelewamy zaliczki)
- 100PLN/zawodnik - dotyczy tylko członków, którzy startują w zawodach tylko w sobotę
- 150PLN/zawodnik - dotyczy pozostałych osób, które startują w zawodach tylko w sobotę
- widzowie - płatność na miejscu
przelana na konto Stowarzyszenia zgodnie z poniższymi danymi:
Stowarzyszenie Civic Klub Polska
ul. Jaszowiecka 2/2
02-934 Warszawa
numer rachunku bankowego: 13 1600 1462 0008 0917 6373 5001
BNP PARIBAS S.A.
W tytule przelewu należy wpisać:
"Składka na zawody TA 2012 oraz nick"
Pozostałe opłaty będą regulowane na miejscu w ośrodku lub lotnisku.
W razie rezygnacji, zaliczki nie są zwracane, jedyną opcją jest wtedy znalezienie chętnej osoby na swoje miejsce.
Przelew należy wykonać najpóźniej do 29.08.2012r. - nie czekajcie na ostatnią chwilę gdyż może nie być już miejsc.
O pierwszeństwie w starcie decyduje data wpłynięcia zaliczki na konto SCKP.
Na lotnisku dostępne będą:
- tor sprawnościowy wspierany przez
- grill bar
- na lotnisku będą przygotowane "strefy dla widzów" w bezpiecznych i jednocześnie ciekawych miejscach
- nad bezpieczeństwem będzie czuwać karetka pogotowia oraz straż pożarna
- mobilny serwis opon motoricus.com
Jedzenie na lotnisku będzie serwowała firma cateringowa, będą to różnego rodzaju potrawy z grilla,a także napoje.
Każda osoba, która chce zabrać ze sobą na zlot jakieś zwierzę, proszona jest najpierw o konsultacje z organizatorami w tej sprawie.
Rozdanie nagród i wręczenie pucharów również odbędzie się na lotnisku, po zakończeniu konkurencji.
KLASY
W trakcie zawodów Time Attack obowiązuje następujący podział na klasy:
-Klasa 1 „D-series” – silniki produkcji Honda Motor D, R oraz L-serii N/A
-Klasa 2 „B-series” – silniki produkcji Honda Motor B-serii N/A
-Klasa 3 „K-series” – silniki produkcji Honda Motor H, K oraz F-serii N/A
-Klasa 4 „Open” – inne silniki, silniki doładowane oraz auta innego producenta niż Honda
Harmonogram przejazdów poszczególnych grup
UWAGA!
Każdy zawodnik jest zobowiązany do wypełnienia on-line Formularza który jest tu -> http://www.civicklub.pl/ZFR/.
Na tej podstawie osoby będą wpuszczane na zawody lub nie.
Osoby przyjeżdżające kibicować i spotkać się towarzysko proszone są o wpisywanie się na listę tutaj wraz z ilością osób towarzyszących.
Proszę nie zapomnieć wypełnić FORMULARZA
Wiele osób narzekało, że taka impreza jak zlot jest tylko raz w roku.
Specjalnie dla Was, dla tych co nie mogli być z jakichś przyczyn, a także dla pozostałych zapaleńców organizujemy tą imprezę
Mamy nadzieję, ze frekwencja dopisze i wpiszemy ją na stałe w kalendarz imprez CKPL.
Przypomnę jak było na minionym zlocie
http://www.youtube.com/wa....layer_embedded
KONTAKT DO ORGANIZATORÓW:
Zanim zadzwonisz, przeczytaj jeszcze raz cały temat.
Prezes SCKP - Windykator - tel: 602 266 734 , gg: 2897881
V-ce Prezes SCKP - pszczoua - tel: 512 372 238
Regulamin
Regulamin Time Attack może jeszcze ulec zmianie!
Wiem że będzie 26.08 (niedziela) organizowana pojeżdżawka przez AK Polski. Jednak nie wiem jeszcze gdzie to będzie bo jak w poprzednią niedzielę STW Center to raczej nie polecam tam jazdy na niskim profilu zadbaną furą. Fakt że jazdy dużo nie ma ale zawsze można sobie polatać za kilkadziesiąt złotych
Ewentualnie już lada chwila masz:
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum