Wysłany: Sro Cze 13, 2012 23:03 [R820Ti] Grający zawór??
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Robiłem kompletny remont głowicy miesiąc temu,zrobiłem po remoncie może ze 120 km i zaczął pykać jeden zawór,może to być wina mechaników czy po prostu tak miało być??.
Zmieniłem 20 km temu olej na nowy z filtrem nie wiem jaki wcześniej był zalany ale teraz jest valvoline 10w60 przed wymianą tak jakby nie było go słychać przynajmniej nie przysłuchałem sie co było przed.Czego to może być wina??Czy może oddać go do mechanika bo mam na robociznę głowicy 6 miesięcy.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
A i jeszcze jednio czy muszę docierać silnik po remoncie głowicy czy nie??.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 13, 2012 23:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gadasz głupoty . Rozumiem że jak się czegoś nie zna to się tego boi . Ja do swojego leję od 100 tys co wymianę oleju i przez to zawory nie grają . Przebieg 240 tys
Prawdopodobnie wina leży po stronie szklanki - popychacza hydraulicznego.
Dolewac nie mam zamiaru nic...a co do tej szklanki czy to moze byc wina tego ze zalałem go syntetykiem a wczesniej jezdził caly czas na połsyntetyku?? bo wczesniej nie slyszalem zadnego zaworku zeby pykal,po zmianie oleju tak sie stało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum