to że jeździłeś na nie ważnych blachach to nie znaczy że tak wolno
Na niemieckich tablicach celnych data na żółtym pasku pokrywa sie z datą ważności ubezpieczenia na czas powrotu do kraju.W tymczasowym dowodzie który dostajesz do celnych tablic wpisujesz nr vin.W polsce wykupujesz oc na vin a do polisy wpisują ci nr przeterminowanej celnej tablicy.Miałem kontrole policyjną, bo jechali za mną i zauważyli przeterminowane tablice.Po okazaniu ważnego oc puscili mnie wolno.
Czyli jest to legalne
Pytanie:
Ile trwa wyrabianie tablic tranzytowych? Chodzi o to że auto stoi bez tablic a lawety nie chcę brać, więc pomyślałem aby wziąć tablice tranzytowe na np. 5dni (koszt chyba 95 ojro).
Robią to na miejscu czy trzeba czekać dzień, dwa... więcej?
kupujesz auto, jedziesz je rejestrowac pani nadaje ci numer, wychodzisz z budynku i przechodzisz na druga strone ulicy a tam widzisz kilkanascie budek ala fast food
wybierasz sobie jedna dajesz tam papiery z nadanym numerem i kupujesz u nich ubezpieczenie a tablice ci tłoczą na miejscu
Chodziło o to, aby móc autem normalnie legalnie przyjechać, więc tablice musiały by być tego samego dnia.
Zostawało by tylko wybranie się do niemiec po tablice.... ale zachodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum