Wysłany: Sob Sie 18, 2012 06:31 [R400] Podsufitka, boczki.
Hej. Mam do was Roverovców pytanie ostatnio leci mi i podsufitka i boczki. Próbowałem kleic ale wszysyko posunelo sie za daleko. I teraz pytanie; kubic to wszystko z innego auta, dac jakiemus tapicerowi? Jakim materialem to wgl robic ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 18, 2012 06:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czytalem i nic. Ja tez kleilem i kicha. Dlatego prosze o pomoc. Znam zasady panujace na forum. Moze jest ktos z krakowa lub okolic i moze kogos polecic.
Oczyściłeś powierzchnię przed klejeniem? Z podsufitki trzeba gąbkę obskubać do zera, odtłuścić a potem kleić nowy materiał. Podklejanie starego materiału nie ma kompletnie sensu.
Dzieki dzieki. Nie musi byc taki jak w oryginele ale dzieki ze taki mi podusnoles . Wiesz jak ten klej bedzie oddzialywal na gorąc/ zimno ? Nie odkleja sie ?
Jak ją wyjąć masz tu: http://forum.roverki.eu/v...ight=podsufitka
Potem trzeba zeskrobać pozostałości gąbki, odtłuścić, przymierzyć, poodcinać nadmiar pozostawiając kilka centymetrów na zakładki. Smarujesz "tekturkę" klejem, cienką warstwę kleju również nakładasz na materiał, czekasz kilka minut i łączysz ze sobą. Najlepiej robić to we dwie osoby, nakładając materiał z jednej strony i równocześnie małym wałeczkiem wyrównując powierzchnię. Następnego dnia wycinasz otwory i podklejasz zakładki na drugiej stronie. Potem pozostaje tylko montaż.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum