Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam
Podczas wymiany wahacza w moim roverku pękła śruba mocująca wahacz do nadwozia (ta która przechodzi przez tuleje). Z tego profilu wystaje tylko teraz tak z 3mm tej śruby. Da sie jakos rozebrać ten profil żeby wykręcić resztę tej śruby?? Ewentualnie jakoś inaczej ją wydobyć??
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 05, 2012 10:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skoro mu się urwała, to akurat śrubokrętem pójdzie...
chyba nie dokladnie przeczytałeś, napisałem, żeby ją naciął i wtedy spróbował wkrętakiem. To jest zwykła śruba metryczna,a łeb ma sześciokątny
jeszcze możesz zakupić zestaw do zerwanych śrub
tego typu jest lepszy,ale są drogie
[ Dodano: Sro Wrz 05, 2012 20:07 ]
andy1251 napisał/a:
Ale zaraz... Skoro przechodzi przez tuleję metalowo - gumową, to wystarczy ją wybić i po problemie.
gumowa tuleja jest w wahaczu,a jak urwał łeb śruby to wahacz mu zejdzie, tylko z mocowania jej nie może wykręcić. Tak zrozumiałem
Wysłany: Sro Wrz 05, 2012 21:29
Wahacz jest wyjęty.Tylko w tym gnieździe do którego wkręca się śrubę został kawałek. Próbowałem wykrętakami do zerwanych śrub ale nie da się jej nawet ruszyć. Pozostaje chyba tylko rozwiercić na wylot...
Nie ma tam dojścia do gwintu w belce więc jak rozwiercasz to uważaj żeby nie rozwalić wspawanej tam nakrętki. Miałem kiedyś taki problem ,że dokręcając ta nakrętka mi sie urwala w środku belki i dupa dokręcić nie mogłem kupiłem drugą belkę. W przeciwnym wypadku zostaje rozcięcie belki , wspawanie nakrętki nowej i zespawanie belki.
Tak wogóle to malutkie te śrubki zrobili jak na element zawieszenia.
Wysłany: Sro Wrz 05, 2012 21:49
A dało by rade to tak przewiercić żeby włożyć od drugiej strony śrubę imbusową i nakrętkę od strony gdzie oryginalnie wchodziła śruba. Czyli odwrotnie niż jest teraz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum