Ja mam valtek i parodie z nimi. Są głośne i zbyt wolne.
Czerwone 3 ohm są wolniejsze niż żółte 1 ohm.
[ Dodano: Sob Wrz 08, 2012 10:40 ]
kamil162 napisał/a:
temperatura na wskaźniku rośnie w miarę szybko od zera do niecałęj połowy skali. później zależy od jazdy. przy ostrzejszej w mieście delikatnie wzrasta do połowy przy spokojnej na autostradzie delikatnie opada
Według mnie temp. na wskaźniku jest w porządku. W rover 200 przy prawidłowej temperaturze czyli około 90 st.C wskazówka powinna znajdować się lekko pod połową skali lub w połowie. kamil162 Twoje problemy z późnym przełączaniem na gaz spowodowane są tym że zresetowałeś sterownik gazu prze odłączenie akumulatora. Zapewne masz STAG 300. Każdy gazownik podłączy go pod komputer poprzez odpowiedni interfejs USB i ustawi Ci odpowiednią temperaturę przełączania na gaz. Koszt około 50 zł. Jeśli już zapłacisz to żądaj aby ustawił też mapkę bo ona jest też zresetowana. Innym rozwiązaniem jest zakup odpowiedniego interfejsu np. na allegro i zabawa samemu w programie AcGasSunchro. Koszt takiego kabelka to około 40 zł. Na forach LPG jest dużo porad jak prawidłowo ustawić mapkę i mnożnik. A jak mieszkasz w okolicach włocławka to napisz do mnie. Swoją LPG ustawiałem sam.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
dzięki bardzo za odpowiedz hmmm ja aku nie odłączałem więc reset przez aku wykluczony co najlepsze chyba sie to naprawiło wieczorem butla się załączyła (cykła) i jakoś dziwnie zaczął piszczeć ten wskaźnik z poziomu gazu. dzwięk był inny niż jakby gazu brakło. nie wiedziałem o co chodzi wyłączyłem gaz, załączyłem na nowo i od tego momentu wszystko śmiga cacy i oby tak zostało dzięki wielkie za pomoc
Twoje problemy z późnym przełączaniem na gaz spowodowane są tym że zresetowałeś sterownik gazu prze odłączenie akumulatora.
A w życiu... Odłączenie akumulatora nic nie resetuje w centralce LPG.
Moim zdaniem wymiana elementów takich jak pompa wody i płyn mogła spowodować, że układ chłodzenia działa wydajniej niż przedtem i stąd samochód troszkę dłużej się nagrzewa. W wolnej chwili podjedź do gaziarzy i niech sprawdzą temperaturę przełączania na LPG (ja bym ustalił ją na jakieś 35-40 stopni)
Twoje problemy z późnym przełączaniem na gaz spowodowane są tym że zresetowałeś sterownik gazu prze odłączenie akumulatora.
A w życiu... Odłączenie akumulatora nic nie resetuje w centralce LPG.
No tak nie całkiem Adrian bo zebrane mapki LPG i PB się kasują. Ale temp. przełączania na gaz rzeczywiście zostaje Ja po wymianie pompy też zauważyłem że cały układ jest wydajniejszy ale w LPG nie było żadnej różnicy. Wersję z lepszą wydajnością układu chłodzenia można też przedstawić z innej perspektywy a mianowicie, odpalamy auto i zaczynamy jazdę na PB. (termostat jest zamknięty, chłodnica nie chłodzi jeszcze) nowa pompa ma zwiększoną wydajność i powinna szybciej dostarczyć ogrzany płyn do reduktora co spowoduje szybsze przełączenie na LPG. Może jest teraz chłodniej i dla tego dłużej trwa przełączenie
kamil162 napisał/a:
i od tego momentu wszystko śmiga cacy
I oby tak zostało
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum