Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 19:10 [r416] Nie działa wzmacniacz.
Kupiłem wzmacniacz nowy Audiomedia PR600.4, kupiłem kable po podlaczeniu wszystkiego na wzmacniaczu nie swieca sie diody i rowniez nie slychac nic z glosnikow.
Plus z aku, Ground ze sruby w bagazniku, sterowanie wzmacniacze podlaczone mimo to nawet nie swieci przez chwile. Mase zmieniałem wycierając lakier do czystej blachy i rowniez nic.
Jak myslicie co moze byc przyczyna?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 19:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
LookMyWay, podłącz na chwilę + z rem. Jeśli nic się nie dzieje sprawdź bezpieczniki. Jeśli dalej nic to podłącz na krótko do akumulatora tzn. krótkie przewody i połącz + z rem. Jeśli nadal nic to oddaj na reklamację.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
No wiesz jak cienkimi kablami podlaczylem dotykajac tylko kablami + i _ to zaswiecily sie i zgasly sam sie zdziwilem wiec sprawdzilem bezpieczniki bylo OK i dotknalem kablami jeszcze raz i znow na momencik sie zaswiecily.
Czerwona dioda-uszkodzony wzmak nawet jak na moment sie zapali. Masz go na gwarancji zapewe wiec jedz i wymien co za problem tylko teraz niech Ci sprawdza na miejscu bo jest taka mozliwosc
Niektóre wzmacniacze mają tak że podczas włączania zapala się protect i po chwili gaśnie. Trzeba spróbować przytrzymać go z 5-10s i zobaczyć czy protect nie zniknie. Tylko to już radzę robić na normalnych kablach.
LookMyWay, masa od akumulatora do karoserii jest oryginalna?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
greg-si, Wydaje mi się, że tak przynajmniej my nic przy niej nie robilismy.
Wzmacniacz oddałem, chciałem aby mi wymienili na drugi ale w zadnym sklepie juz ich nie było.
Dlatego w następnym tygodniu kupie blaupunkta gta 470. Wystarczy on do napędzania przednich Dior GDS 1607?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum