Wysłany: Wto Mar 27, 2012 10:53 [R75] Reflektory - oznaczenie, wersja angielska
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich.
Dzis byłem na badaniu technicznym i pan mnie uswiadomił ze mam lampy angielskie i nici z badania. Powiedzial musi pan wymienic całe lampy albo kupic takie naklejki na nie co koryguja padanie swiatla na innych kierowcow szukałem po necie, allegro, ebay, itd i nic lampa na alegro to cena 250 zl w góre (sztuka) co mi radzicie albo może macie takie naklejki chetnie kupie. prosze o pomoc. Dziekuje z góry
Ostatnio zmieniony przez apples Czw Wrz 06, 2012 07:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 10:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No już zostało na forum zweryfikowane, przestawienie tylko przy lampie z soczewką i nie tyle przestawienie co spłaszczenie strumienia. Można w soczewkowych przełożyć przesłonę na na odwrót i wtedy jest OK ale tylko w soczewkach. W zwykłych lampach nic nie zrobisz tylko wymiana. Zakleja się na lampie naklejką angielskie, jak chcesz jechać na kontynent ale sam zrobisz sobie taką naklejkę. Poszukaj w instrukcji obsługi tam jest narysowane jak to zrobić, przy czym nie sądzę żeby na to dali ci przegląd.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
znalazlem na kloszu zamontowanej lampy ktora chce wymienic znak E1 (dodam ze 75 jest z belgii), na przegladzie zwrucili mi uwage mowiac ze to lampa angielska... prawa jest OK i tez ma znak E1, teraz kupilem lampe z tym samym znaczkiem (sprzedawca mowi ze europejska) swieci podobnie i na obudowie ma napis made in UK
wiec kto sie myli?
Witam, miałem spotkanie z sarną (
czy lampa od angola a lampa od "europejczyka" różni się tylko samym kloszem lampy czy całą konstrukcją ?
można wymienić sam klosz
Chwilowo nie mogę podjechać nawet pod ścianę, przód powoli nabiera właściwych kształtów;)
Po zakupie używanych lamp od kolegi z forum vwjacek od razu zrobiłem im polerkę a przy tym zwróciłem uwagę na te symbole...
Oczywiście wcześniej pytałem o nie - potwierdzał że to europa...
Też mnie to bardzo interesuje bo mam akurat rozebrane auto i połamane uchwyty....,
wiec może ktoś wie czy lampy angol /europa różnią się tylko kloszem czy też resztą też??
zwykłe nie soczewkowe lampy maja inny odbłyśnik świateł krótkich i szkło, długie i tylna obudowa są takie same
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wiec przeszczep odbłyśników kloszy i silniczków jest do zrobienia bez problemu
a kolor obudowy jasno siwy popielaty prawie czarny nie robi różnicy chyba co
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum