Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam
Kilka dni temu robiłem caly przegląd hamulców, sprawdzałem prowadnice, wężyki płyn nowy, klocki tarcze - wszystko ok. Ale nie dalej jak 2 dni temu miałem ostre hamowanie i mam wrażenie ze pedał podczas hamowania trochę wpadł - tak jak by początkowo sie zatrzymał - klocki juz trzymały - i po chwili jak by się obniżył. Tylko raz mi sie to zdarzyło, ale że to hamulce to wole temat zbadać. Samo hamowania auto jak najbardziej ok - wtedy gdy pedał sie obniżył tez mocna hamowało. Co może być przyczyna? Układ jest szczelny
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Paź 10, 2012 11:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 21, 2012 13:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Wrz 21, 2012 14:15
Kiedyś tak miałem w fiacie i tam płyn przeciskało między segmentami pompki-nigdzie ani kropli wycieku i hamowanie było skuteczne (sprawdzone u diagnosty). Jeździłem z tym kilka miesięcy,a potem po prostu wymieniłem pompę. Być może u ciebie jest podobny problem, o ile zapowietrzenie nie wchodzi w rachubę.
mam to samo, przy baardzo gwałtownym hamowaniu pedał lekko wpada i hamuje jeszcze ostrzej Wygląda to u mnie jak "doładowanie" hamulca hehe. Uważam że u mnie wszystko gra, hamulce jak żyleta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum