Wysłany: Wto Sie 14, 2012 19:25 [R75] Wyjście RCA z radia Alpine Symphony.
Witam.
Mam radio Alpine Symphony i chciałbym wyprowadzić z niego wyjścia RCA, ale niestety nie wiem jak się za to zabrać. Wie ktoś może czy wystarczy się gdzieś "wpiąć" w wnętrzności radia i czy umiejętność operowania lutownicą wystarczy do takiej przeróbki? Jeden gość z serwisu RTV stwierdził, że się nie da, bo trzeba dorobić jakiś układ.
Posiadacie koledzy jakieś informacje, schemat jak to zrobić? Może znacie jakiegoś specjalistę z Krakowa, który się tym zajmie, albo któryś z Was spróbowałby się tego podjąć? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
P.S. Adapter RCA, transmiter czy wymiana radia nie wchodzą w grę
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 19:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Konwerter nie wchodzi w grę, ponieważ wzmacniacz ma napędzić zestaw przedni, ale dzięki Sprawa już nieaktualna, bo się poddałem i w poniedziałek montuję inne radio.
Ja mam symphony + konwerter pod przedni kanał, wzmacniacz alpine i głośniki Helix dark blue na przodzie. Tył został ori.
Kable od konwertera idą do wzmacniacza w bagażniku, po czym wracają od wzmacniacza do przednich drzwi do zestawu ze zwrotnicą .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum