Wysłany: Sro Paź 17, 2012 21:29 [R618] Jakie silniki pasujądo Rovera 600 - SWAP
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1994
Witam
Jestem świerzym klubowiczem, za to właścicielem 600-tki od paru ładnych lat.
Mam następujące pytanie dla osób, które orientują się w temacie: jaki silnik Hondy pasuje no 600tki na łapach lub z w miarę niewielkimi zmianami. Poza standardowymi 1.8 i 2.0 oraz 2.3 od Accorda czy pasuję VTec'i? Wiem, że pasuje H22A od Accorda - 160KM, bez większych przeróbek. Co z bardziej "agresywnymi" vtec'ami rodem z preludy? Mówimy o np H22A1, A5...? Będę wdzięczny za informację.
Ewentualnie jak wygląda Swam 620-tki hondowskiej na wersję Ti
Dzięki za spostrzeżenia i komentarze.s
Pozdrawiam wszystkich
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 17, 2012 21:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nawiasem mówiąc, jaka jest różnica pomiędzy klubowiczem a forumowiczem? Skoro jestem zarejestrowanym użytkownikiem....
Pytam z ciekawości - nie ma nutki ironii w tym co mówię.
Ok, teraz już rozumiem i przyznaję Ci rację. Jestem forumowiczem
Dzięki za informację
Pozdro
[ Dodano: Czw Paź 18, 2012 13:15 ]
Pytanie - jak podchodzi silnik od Ti z serii K do autka, w którym był hondowski? Siada na tych samych łapach? Wiadomo że do przekładki idzie skrzynia, półośki i wszystkie inne elementy napędowe. Rozumiem że cały osprzęt też...
Pomijam fakt układu hamulcowego - fabryczny od 618 nie wydoli przy takim wzroście mocy zapewne...
jak podchodzi silnik od Ti z serii K do autka, w którym był hondowski?
Silnik Ti to nie jest K-series, tylko T-series. Do przerobienia będziesz miał niemal wszystko w komorze silnika, bo mocowania nie będą w ogóle pasować.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dlatego właśnie stawiałem na vteca. Pytanie - chciałbym włożyć vteca ale dohc. Ten o którym wspominałem był SOHC. Czy z hondy prelude podejdzie vtec czy nie?
Ciekawie daj foto z przodu/tyłu do tego co jest dorzuciłbym ramke grilla w kolor, środek w czerń, przyciemnił przednie lampki i dał bardziej wulgarną fele ale nie powiem, ciekawie przerobiona 600
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Wedle życzenia. Bardziej agresywnych felg nie dam, bo polskie drogi są...polskie. Jedną już pokrzywiłem niestety - 17tki na niskim profilu 45 to przekleństwo. Zawieszenie (sprężyny, amory) - od Accorda bodaj Type R - blue . Kolega trzymał mi Vteca 2.2 od Accorda, ale wersja jak ją nazwał "kulturalna" , czyli pojedynczy wałek, 160km. Trochę mało dla mnie poza tym jeżdziłem Preludką H22A5...cóż...tęsknie . Progi, zderzaki, na zamówienie. Pomijam fakt bocznych listew, kierunków i klamek z tyłu, które to gdzieś się zapodziały . A tak poważnie, poza tuningowymi mieszkami i dywanikami to g..o do tego auta jest. W Anglii widziałem zestaw bodaj "predator" czy jakoś tak za bagatela 1700 funciaków... Pozostaje temat lusterek z kierunkami, świateł tylnych i przednich.
Środek - jasna skóra, zegary indiglo i parę różnych innych dziwnych...
[ Dodano: Czw Paź 18, 2012 17:37 ]
Auto wiadomo jeszcze nie skończone...ale...czas, lub raczej jego brak, nie do końca puszcza.
[ Dodano: Czw Paź 18, 2012 18:16 ]
Czekam na sugestie - opinie.
Dzięki
P.S. Szukałem na forum w kwestii lusterek i adapterów - ale musiałyby zachować prawie taką samą formę jak oryginał + kierunki no i obowiązkowo w kolorze nadwozia. Żadne chromy i inne... Widziałem też że idzie soczewki zrobić, więc jak będzie chwila to się za to zabieram. Pytanie, czy ma ktoś jakiś ciekawy pomysł na lampy z tyłu?
Z przodu i z boku mi się podoba. Tyny zderzak mi się nie widzi, bo nie przepadam za siatexem w tylnych zderzakach. W przednim siatkę widziałbym czarną a nie srebrną.
Reszta to tak jak prawi Markzo,
Markzo napisał/a:
ramke grilla w kolor, środek w czerń, przyciemnił przednie lampki
oraz delikatnie przyciemnił tylne lampy. Blenda z tyłu też w kolor nadwozia.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tronsek, Ale to Twoja opinia na dziś, nie? Jutro może być inna, zgodnie z informacją pod postem
Dzięki za spostrzeżenia. Też nie do końca jestem zwolennikiem siatki. Z tyłu jednak będzie chyba musiała być. Natomiast z przodu będą jeszcze montowane halogeny.
Siatex bym dał czarny a'la plaster miodu i go głębiej wsadził. Troche spasowanie przodu kuleje, ale to pewnie ogarniesz poza przyciemnieniem lamp przednich dałbym soczewy do środka tak jak Olek997 - wyglądałoby to koozackooo!
Na tylnią klapę mógłbyś dać małego lip'a, fajnie by to podkreśliło dupkę 6sety
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Spasowanie kuleje, bo całe auto do malowania było rozbierane. Drzwi, maska, zderzak, wszystko trzeba spasować. Czarny mówicie... Widziałem te soczewki i wyglądają ciekawie
[ Dodano: Czw Paź 18, 2012 19:49 ]
Markzo napisał/a:
fajnie by to podkreśliło dupkę 6sety
- bardziej widziałbym blendę na tył. Pasuje od....E36
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum