Wysłany: Czw Paź 18, 2012 19:28 [Rover 214 Si] Założenie nowego centralnego zamka
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam
Niedawno kupiłem Rover 214 Si, i jak powiedział mi poprzedni właściciel, centralny zamek zwariował mu kiedyś, ciągle się włączał i nie wiedział co zrobić, więc jakiś mechatronik wyjął mu go za odpowiednią sumę. Chciałem go zastąpić nowym centralnym zamkiem a z racji że wszystkie siłowniki są już na miejscach, kupiłem samą centralkę i zacząłem się zastanawiać jak ją założyć.
Okazuje się że do wszystkich siłowników oprócz tego w drzwiach kierowcy, idą jakieś przewody do siłowników, zółty i biały.
I tu moje pytanie, gdzie te kable mają swój koniec ?
Nie chciał bym rozbierać wszystkich drzwi aby zakładać nowe kable ale nie mogę znaleźć, gdzie te kable się spotykają żeby się pod nie podpiąć...
A może nie warto ryzykować, skoro oryginalny centralny świrował i założyć jednak nowe kable ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 18, 2012 19:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ściagnij sobie RAVE bo skoro zamierzasz sam to montowac to pytań gdzie idzie który kabelek będziesz miał więcej. Tam jest schemat wiązki przestudiujesz.
Moim zdaniem duuużo prościej i szybciej było by kupić centralkę z przewodami , pociągnąć nowe kabelki i tylko podpiąć się do orginalnych siłowników. Zwłaszcza ,że nie wiesz czemu poprzedniemu właścicielowi świrował centralny, Może gdzieś przewody przetarte i dalej będziesz miał problem. Możesz się pokusić o naprawę orginału. Najprawdopodobniej spec ciachnął jakiś przewód jedynie aby odłączyć instalację.
Wysłany: Wto Paź 29, 2013 22:00
mam ten sam problem u mnie w ogóle nie działa centralny nawet z kluczyka kupiłem centralkę z pilotami i mam zamiar na końcu kabli go podłączyć czy komuś się to już udało??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum