Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam mam problem taki iz wymienialem płyn chlodzoncy i termostat i niestety niema cieplego powietrza nieweazne ile sie przejedzie wiec kupiłem nowy korek od zbiorniczka i dalej to samo czy ktoś pomoze wie oco chodzi mam jeszcze jedno pytanie czy jest to normalne ze najpierw idzie ciepla woda na chlodnice i jak otwozy sie termostat to idzie dopiero na na grzewnice bo ja mam tak polonczone czyli z głowicy idzie rórka do termostatu i do chlodnicy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 01, 2012 11:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nagrzewnica jest już po plukaniu razem z chlodnica tylko chodzi o to ze najpierw leci ciepla woda na chlodnicę a później jak sie otworzy termostat to dopiero idzie na nagrzewnicę i leci lekko ciepłe powietrze i jak przyspieszę to temperatura spada tak jak by silnik nie był dogrzany
Ostatnio zmieniony przez Bialy1990 Czw Lis 01, 2012 20:59, w całości zmieniany 1 raz
chodzi oto ze najpierw leci ciepla woda na chlodnice a puzniej jak sie otwozy termostat do dopiero idzie na nagrzewnic
jesli jest tak jak piszesz to źle, nagrzewnica powinna być wpieta w mały obieg i rozgrzewac sie razem z silnikiem, chłodnica po otwarciu termostatu, załatw sobie schemat ukladu chlodzenia i posprawdzaj
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
założyłem termostat przed chłodnicą i od razu lepiej grzeje ale jeszcze muszę kupic pompkę do wymuszonego obiegu i bedzie w końcu cieplutko http://moto.allegro.pl/po...2701015364.html
bo ten który jest niesprawdza sie poniewaz jest nowy temperatura na polowe i niegrzeje cieplo wiec jak zalozylem termostat drógi przed chlodnica jes okej i grzeje ale jak stoi samochód na biegu jałowym to leci letnie powietrze a jak sie jedzie jest gorące wiec kupie pompke i wymusze obieg i powino byc okej
Bialy1990, ale skoro nagrzewnica jest w malym obiegu to powinno grzac i tak. moje przypuszczenie ze termostat jest caly czas otwarty (mimo ze nowy moze byc uszkodzony) i moze nie nagrzewa sie odpowiednio
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum