Wysłany: Sro Paź 31, 2012 22:06 [214Si] Nie można odpalić, problem z immo
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Mam problem z moim autkiem. Nagle bez żadnego powodu nie dało rady odpalić mimo iż chwilę wcześniej normalnie jeździł. Nie ma możliwości odpalenia - wygląda to tak jakby immo blokowało nawet jak uda mi się wyłączyć pilotem. Po podłączeniu do akumulatora zamykanie i otwieranie z pilota działa przez jakieś trzy minuty. Później nie ma możliwości rozbroić immo - pilot zupełnie nie działa. Przy odpalaniu słuchać tylko stukot z okolic komputera. Nie pobiera nawet prądu rozruchowego.
Sprawdziłem tylną wiązkę i wymieniłem (nie była w za dobrym stanie), sprawdziłem bezpieczniki, wszystkie krańcówki zdają się działać poprawnie (światło normalnie gaśnie), akumulator łączyłem z innymi na kable żeby wykluczyć możliwość jego rozładowania.
Próbowałem zgodnie z instrukcją wyłączyć immo kodem ale nie bardzo mi to poszło. Trzeba przekręcać do końca i z powrotem? Bo sam kluczyk na swoją pozycję raczej nie wraca a tak chyba w tej instrukcji jest.
Szukam sugestii gdzie ew. szukać jeszcze problemu. Pomocy !
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sro Paź 31, 2012 22:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 31, 2012 22:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lis 02, 2012 11:28 Re: [214Si] Nie można odpalić, problem z immo
stapry napisał/a:
Próbowałem zgodnie z instrukcją wyłączyć immo kodem ale nie bardzo mi to poszło. Trzeba przekręcać do końca i z powrotem? Bo sam kluczyk na swoją pozycję raczej nie wraca a tak chyba w tej instrukcji jest.
Dzięki za porady. Wydedukowałem sobie że problem może być z samym rozrusznikiem a właściwie z włącznikiem elektromagnetycznym. Przy próbie odpalenia jedynie stuka więc może się styki upaliły czy coś w tym rodzaju Sprawdzę dziś po pracy to dam znać.
Pozostanie jednak dziwna sprawa z niemożliwością wyłączenia alarmu z kluczyka po tym jak immo się uzbraja po 30 sek bezczynności. Czy może mieć to jakiś związek z w/w awarią?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum