Wysłany: Nie Lis 11, 2012 03:17 [R25] Zielony mech w krawędziach między szybą i uszczelką.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Witam Szanowne Forum.
W dniu wczorajszym stałem się szczęśliwym posiadaczem Roverka. Niestety samochód został przez poprzednią właścicielkę troszkę zapuszczony i wymaga małej pracy. Mam w związku z tym pytanie czy wie ktoś czym lub w jaki sposób mogę usunąć zielony mech znajdujący się przy szybach w okolicy uszczelek. Nasuwa mi się też pytanie czym to mogło być spowodowane powstanie takiego "zarostu"?
Dziękuję za wszelką pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 11, 2012 03:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ogólnie to wilgoć w aucie.
Trzeba dokładnie sprawdzić blachę w tym miejscu bo może być niezłe ognisko korozji.
Doskonale to zmywa pianka do czyszczenia kabin prysznicowych.
Kupisz w OBI Castorama i ogólnie w marketach.
świetny jest płyn Tytan Łazienka Kamień i pleśń.
Ogólnie preparaty z chemii domowej do pleśni.
Czy szczęśliwym posiadaczem to się dopiero okaże, ja próbuję roverka żony sprzedać , a co do chemii to uważaj by ci blachy nie zżarło, wszystko później dobrze spłucz wodą.
Po kilku tygodniach parkowania Roverka w ogrzewanym garażu problem wilgoci zniknął. Zielony meszek usunąłem przy pomocy wody z octem. Wyglądało to w ten sposób że wyjąłem szyby i je przemyłem oraz porządnie wyczyściłem uszczelki. Po ich wyjęciu miałem możliwość sprawdzenia czy przypadkiem pod uszczelkami nie pojawiła sie rdza - na szczeście widoczny był tylko piękny orginalny lakier
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum