Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Witam, mam pytanie jakiej średnicy jest gumowy wąż co idzie z zbiorniczka do pompy wspomagania - jest on chwycony 2 opaskami. Chcę kupić nowy nie demontując na razie tego co mam. Jak była już gdzieś taka informacja to przepraszam, ale nie znalazłem.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 16, 2012 17:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wiem wiem, ale jak go wyciągnę z dolnej części zbiorniczka to olej mi wyleci hehe do kolegi wyżej, jak bym go demontował to bym wziął ze sobą i kupił taki sam po prostu myślałem że ktoś go już wymieniał i zna rozmiar.
Tak naprawde nic nie musisz mierzyć po prostu wejdź do roverka zajedź do sklepu motoryzacyjnego tylko nie pierwszego lepszego bo tam nawed zarówki do rovera nie znajdziesz tylko takiego już bardzo dobrego tam kupisz rułke do wspomagania a najlepiej jak jest u ciebie sklep z czesciami do aut angielskich.Ja mam takie szczeście ze jest taki sklep i jest wszystko co sie wymarzy ale niestety troche drogo
kit, wymontuje go, pojadę do sklepu i kupię czarny wąż zbrojony a co do kolegi wyżej to kup sobie opaski zaciskowe zwykłe dociągasz ja krzyżakiem lub kluczykiem nasadowym.
Podawałem kiedyś na forum Zmierzyć to można bez demontażu całkiem węza od zbiorniczka. Trzeba wyciągnąć zbiorniczek do góry wyciągnąć tego węza tak daleko żeby nie odpadł z zbiorniczka i zmierzyć średnice tego króćca na który nachodzi waz i masz wewnętrzna średnice
Tam jest tak dobrze pamiętam albo 8 albo 10mm lub 12mm i chyba 10mm było zasilenie wiem tylko ze oba wężyki maja rożne średnice
Edit: ok wężyk powrotny jest 10mm bo znalazłem jeden swój post
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
ok dzięki wziąłem dziś go całkiem zdemontowałem, wszystko tam poczyściłem, olej wymieniłam 2 raz. Ten wężyk poskracałem z każdej strony po 1 cm i nowe opaski. I jest wszystko OK!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum