Wysłany: Wto Lis 20, 2012 09:45 [R820ti] Po wymianie magla wspomaganie ciężko działa
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Miałem problem z zaciętym zaworem w maglownicy stąd też wymieniłem go na drugi z mojego sedana. Jak wtedy działał zbyt mocno to teraz wg mnie wspomaganie działa zbyt słabo.. Warsztat twierdzi że tak już ma być ale pamiętam że chyba lepiej to działało w poprzedniej 800.
Coś spieprzyli czy co, bo nie wiem co z tym robić?
Wtedy było takie wspomaganie że jak auto stało na pochyleniu to kierownica sama się kręciła zależnie od przechyłu
Teraz czuje że działa ciasno, wrażenie jakby się coś za mocno dokręciło.. a porównanie mam ze swoim służbowym gdzie działa luźniej układ wspomagający. Pewnie by musiała się przejechać osoba która nie miała styczności z poprzednim wspomaganiem i na świeżo oceniła.
Czy regulacja napinacza paska coś tu da? Bo może wystarczy to wyregulować i będzie ok..
Coś mi mówili że ten magiel też pierwszej świeżości nie jest ale w sedanie pracował ok, jedynie tyle że przez pół roku R stał nieużywany w warsztacie i dopiero niedawno maglownicę wyciągnąłem na zamianę..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum