Wysłany: Pią Lis 23, 2012 14:00 [R75] Cykanie podczas hamowania
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Od pewnego czasu - tydzień dwa, podczas hamowania słyszę delikatny "Cyk" w okolicach popielniczki, skrzyni biegów, a być może i okolicy pedału hamulca. Próbowałem zlokalizować dokładnie ten dźwięk, ale nie bardzo mi to wychodzi. Co może oznaczać ten dźwięk?
V6 2.0 Automat.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 23, 2012 14:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Lis 23, 2012 14:45
Musisz bardziej szczegółowo zlokalizować ten dźwięk. U mnie jakiś czas temu było coś podobnego i okazało się że to klapka od nadmuchu od strony kierowcy.Dostałem się do silniczka,nasmarowałem wszystko smarem silikonowym i jest cisza.
Próbowałem bardzo szczegółowo, klima wyłączona, nawiewy tez, by usłyszeć te "cykniecie" trzeba troszkę szybciej jechać, i hamować, sprawdzałem pedał hamulca ale jest bez luzu. dźwięk wydaje się wydobywać z okolicy drążka zmiany skrzyni biegów, poduszki wymienione.
kalixt, sprawdż dolną poduszkę zespołu napędowego. Na dużej tulei przeważnie widać spękania lub przerwanie. By dokładnie ustalić czy zużyta jest mała najlepiej wymontować całą poduszkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum